9:22, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Četrtošolec zamenjal že dve šoli: učiteljica zaradi stresa na bolniški, deset otrok pri psihologu

||
||

Na eni od osnovnih šol v središču Zagreba so imeli dolgo časa težave z dečkom, ki je nadlegoval in trpinčil svoje sošolce. Zaradi njegovega vedenja je deset otrok končalo pri psihologu, učiteljica pa je zaradi stresa odšla na bolniški dopust. Težava je postala tako resna, da se je kar 14 učencev izpisalo iz šole, saj pristojni niso našli ustrezne rešitve. Kljub temu, da je bil deček premeščen na drugo šolo, se s težavami zdaj soočajo tudi tamkajšnji starši, povzema svet24.si.

Brez predhodnega obvestila staršem je, kot navaja svet24.si deček pred nekaj dnevi začel obiskovati novo osnovno šolo v Zagrebu. Ko so starši izvedeli za njegov prihod, so se organizirali in izrazili svoje nezadovoljstvo.

Opozarjajo, da je otrok v preteklosti izkazoval neprimerno vedenje, kot so dotikanje in tipanje sošolcev, simulacija spolnih odnosov ter uporaba grobih kletvic, kar je za desetletnika nepredstavljivo. Starši so ogorčeni, da niso bili o prihodu dečka obveščeni, niti na roditeljskem sestanku, in so informacijo izvedeli šele prek pogovorov v WhatsApp skupini.

Ravnatelj nove šole naj bi nasprotoval sprejemu problematičnega učenca, vendar je bila šola kljub temu prisiljena, da ga sprejme, navaja svet24.si.. Starši so se zato odločili za protest – mnogi so napovedali, da otrok v petek ne bodo poslali v šolo, nekateri pa so se že zbrali pred šolo. Prav tako razmišljajo, da bi v ponedeljek bojkotiralo pouk kar vseh tisoč učencev šole, s čimer želijo opozoriti na nevzdržno situacijo. Njihova glavna skrb je, da bodo njihovi otroci postali “poskusni zajčki sistema”, saj pristojni že na prejšnji šoli niso uspeli rešiti problema.

Težave z dečkom niso nove – v prejšnji šoli še vedno deluje razred, ki ga sestavljata le dva učenca, saj je večina sošolcev zapustila šolo, poroča svet24.si. Starši so že mesece poskušali najti rešitev, obrnili so se na različne ustanove, od ravnateljice do mestnega urada za šolstvo, ministrstva in varuha človekovih pravic, a niso dobili ustreznih odgovorov. Ko so se pred začetkom tega šolskega leta soočili s to situacijo, so starši prizadetih otrok še naprej pritiskali na pristojne, a brez uspeha. Čeprav je bil končno dogovorjen prepis dečka na drugo šolo, so starši zdaj v enakem položaju, le da se težava seli v novo šolsko okolje.

Starši poudarjajo, da se zavedajo, da deček sam ni kriv za vse težave, saj potrebuje pomoč in podporo, vendar se strinjajo, da sistem ne deluje pravilno in s tem ogroža tako njega kot druge učence.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...