14:24, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Žalostne zgodbe iz BIH: Voda napljavljala trupla, srce parajoče zgodbe

FOTO: Pixabay.com

Grozljive poplave, ki so prizadele Bosno in Hercegovino, so prinesle tragične posledice, vključno z izgubo življenj in ogromno gmotno škodo, navaja 24ur.com. Med najbolj prizadetimi območji je Jablanica, kjer so poplave povsem opustošile okolico, ljudje pa so v paničnih trenutkih iskali pomoč in reševali življenja. Srce parajoče zgodbe, kot so jih delili preživeli, razkrivajo obseg tragedije.

Najhuje je prizadeto območje občine Jablanica, kjer je voda odnašala hiše. Tam so doslej našli trupla 18 ljudi, identificirali so jih 11, še vedno pa ni jasno, koliko je pogrešanih, poroča portal Vijesti.

Eden od ključnih dogodkov je bil reševanje dečka izpod ruševin, kjer so mu umrli starši. Reševalci, med njimi Adnan Đelmo, so izpostavili, kako čustveno zahtevni so bili ti trenutki. Deček, star komaj sedem ali osem let, se še vedno bori za življenje v bolnišnici, potem ko so ga izvlekli izpod porušenega zidu. Đelmo je opisal, da so bile te trenutke težko prenašati, saj si je težko predstavljati, kaj je otrok doživljal v tistih trenutkih, povzema 24ur.com.

Še ena izjemno tragična zgodba prihaja iz družine Muhameda Begovića iz Jablanice, ki je v poplavi izgubil sina. V pičlih 15 minutah je voda narasla do tri metre in odnesla njegovo življenje. Ostali člani družine so preživeli, vendar je bolečina zaradi izgube neznosna.

Ob teh dogodkih postane jasno, kako uničujoče so bile poplave za ljudi in njihova življenja. Naravna katastrofa je v zelo kratkem času povzročila izjemno škodo in trajne posledice za skupnost. Ljudje, ki so preživeli, se soočajo z izgubo domov in ljubljenih oseb, vendar se obenem zanašajo na pomoč lokalnih oblasti in mednarodnih organizacij za nujno pomoč pri okrevanju.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...