22:19, nedelja, 06.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: Rotary klub Maribor Park podaril biotehniški šoli naravovarstveni laboratorij

Rotary klub Maribor Park je podaril mariborski Biotehniški šoli naravovarstveni laboratorij. Tega so postavili na posestvu Biotehniške šole Maribor v Račjem dvoru, nastal pa je v okviru projekta GG ‘Green BioTechLab’.

Na slavnostnem odprtju so bili številni rotarijski prijatelji Rotary klubov severovzhodne Slovenije in partnerskih klubov iz Berlina, Berna, Gradca in Varaždina, ki so v veliki meri prispevali k uresničitvi tega projekta.

Rotary klub Maribor-Park je skupaj s partnerskimi klubi iz severovzhodne Slovenije in tujine namreč zbral sredstva za projekt Global Grant »Green BioTechLab« v vrednosti 67.000 evrov. Sredstva so namenili Biotehniški šoli Maribor za ureditev sodobnega laboratorija za naravovarstvo, ki bo omogočal lažje in kakovostnejše usvajanje znanj s področja varovanja okolja, ekološkega kmetovanja in naravoslovja. Dijaki Biotehniške šole bodo v laboratoriju izvajali vaje in demonstracije, povezane s kakovostjo zemlje, vode in zraka. Laboratorij bo omogočil izvedbo delavnic in seminarjev za učitelje osnovnih šol iz Podravske in Pomurske regije. Kasneje bodo laboratorij proti plačilu lahko uporabljali tudi prebivalci regije za analizo zemlje.

Biotehniška šola bo vsem osnovnim šolam severovzhodne Slovenije zagotovila enake pogoje za delo v laboratoriju pri predmetih naravovarstvo, varovanje okolja, naravoslovje, tehnika in biologija. Cilj projekta je opremiti mlade s potrebnim znanjem za soočanje z okoljskimi problemi in spodbujati odgovoren pristop k varovanju okolja.

Projekt je zasnovan z namenom povečati zanimanje osnovnošolcev za naravoslovje, naravovarstvo in ekološko kmetijstvo, pri čemer bo sodobno opremljen laboratorij omogočil kakovostnejše učne ure z inovativnimi metodami in vsebinami.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

 

Nekaj foto utrinkov
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...