14:20, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Voznik Mercedesa čez Koroški most 155 kilometrov na uro

|
|

Mariborski prometni policisti so v soboto na Koroškem mostu v Mariboru opravljali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Ob 20.36 so na mostu, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 70 km/h, izmerili hitrost 31-letnemu vozniku osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz, ki je vozil s hitrostjo 155 km/h.

“Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Predpisana globa za takšno prekoračitev hitrosti je 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Zoper kršitelja so policisti na sodišče podali obdolžilni predlog,” so sporočili iz PU Maribor.

V nedeljo so obravnavali še dva voznika, ki sta presegla dovoljeno hitrost vožnje na avtocesti A1. Voznika osebnih avtomobilov – eden ukrajinskih, drugi pa čeških registrskih označb, sta peljala s hitrostjo 192 km/h. Obema je bila izrečena globa, zapišejo.

Policisti ob tem pozivamo vse voznike, da spoštujejo cestno prometne predpise in da hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste, prometnim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim. Prav neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...