12:17, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Na območju PU Maribor poostren nadzor cestnega prometa

Slika je simbolična

Jutri bo na območju celotne Policijske uprave Maribor potekal poostren nadzor cestnega prometa, osredotočen na nevarnosti, ki jih povzročajo moteči dejavniki med vožnjo. Glavni poudarek bo na kršitvah, povezanih z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, ki so med glavnimi vzroki za odvračanje pozornosti voznikov.

Po podatkih Policijske uprave Maribor so mariborski policisti v obdobju od januarja do septembra 2024 zaznali kar 2.584 kršitev, povezanih z motečimi dejavniki med vožnjo. Med temi je največja težava nepravilna uporaba mobilnih telefonov, ki je predstavljala 7,5 % vseh ugotovljenih kršitev cestnoprometnih predpisov.

“Voznikom svetujemo, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnih telefonov. Če morajo opraviti klic ali poslati sporočilo, naj varno ustavijo vozilo na primernem mestu, v skladu s cestnoprometnimi predpisi. Poleg tega policija poziva vse udeležence v prometu, da dosledno upoštevajo tudi vse druge cestnoprometne predpise, saj lahko že majhna nepozornost povzroči hude posledice,” poroča PU Maribor.

Namen poostrenega nadzora je zagotoviti večjo varnost na cestah in zmanjšati število prometnih nesreč, ki so posledica neodgovorne uporabe mobilnih naprav med vožnjo.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...