18:17, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Pester program festivala Vino ni voda 2024

FOTO: PeTV

Festival Vino ni voda 2024, ki ga že 23. leto zapored organizira Klub ptujskih študentov, se je začel z navdušujočim prvim vikendom. Dogajanje je v petek, 4. oktobra, otvorila degustacija vin Vina Breznik, kjer so obiskovalci imeli priložnost okušati izbrane sorte in se poglobiti v svet vinske kulture. Otvoritveni dogodek je potekal v sproščenem vzdušju, ki je združil ljubitelje vina z vseh koncev Slovenije.

V soboto, 5. oktobra, pa je festival nadaljeval s tradicionalnim izletom na vinsko cesto. Udeleženci so obiskali okoliške vinograde, kjer so se srečali z lokalnimi vinarji, spoznali proces pridelave vina ter uživali v čudovitih razgledih in odlični družbi. To je bil idealen uvod v festival, ki bo v oktobru ponudil še vrsto dogodkov.

Festival Vino ni voda 2024 poteka v okviru projekta Mladinski festival vina in kulture, ki ga financira Mestna občina Ptuj kot del participativnega proračuna. Vsi dogodki so za obiskovalce brezplačni, kar omogoča dostopnost in širše sodelovanje mladih ter lokalne skupnosti v spoznavanju bogate vinske kulture Ptuja in njegove okolice, poroča PeTV.

Pester program festivala Vino ni voda 2024:
Ptujska degustacija

Kdaj? Sobota, 12. oktober, ob 19.00
Kje? Miheličeva galerija
Vinar: Ptujska klet
Program: Glasbeni nastop skupine Band Brejk
Dobrodelna licitacija z degustacijo

Kdaj? Sobota, 19. oktober, ob 19.00
Kje? Hotel Mitra
Vinar: Vina Kovačec
Program: Glasbeni duo Eva & Eva
Opomba: V sodelovanju z Leo klub Ptuj bo dogodek vseboval tudi dobrodelno komponento.
Wine & Paint

Kdaj? Petek, 25. oktober, ob 18.00
Kje? Stara steklarska
Vinar: Kobal Wines
Opomba: Vsa mesta za ta dogodek so že zasedena.
Zaključna degustacija

Kdaj? Sobota, 26. oktober, ob 19.00
Kje? Dominikanski samostan
Vinar: Vina Kramer
Program: Glasbeni nastop Eva & Miha Kokot

Festival, ki združuje ljubezen do vina, kulture in mladostne energije, bo v oktobru zagotovo še dodatno popestril dogajanje na Ptuju. Z atraktivnimi dogodki, brezplačnimi za vse obiskovalce, je to izjemna priložnost za raziskovanje vinske kulture ter hkrati za povezovanje mladih z lokalno skupnostjo in tradicijo. Organizatorji obljubljajo, da bo tudi zaključek festivala prav tako navdihujoč, s čudovitim dogodkom v Dominikanskem samostanu.

Za vse ljubitelje vina, dobre družbe in kulture je festival Vino ni voda 2024 prava izbira za preživljanje jesenskih dni na Ptuju, poroča PeTV.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...