14:19, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Razkrita hudodelska združba: Pet pridržanih po obsežni preiskavi v Mariboru in na Ptuju

V sklopu obsežne kriminalistične preiskave, ki jo vodi Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, so danes potekale večje hišne preiskave na območju Maribora in Ptuja.

Preiskava se nanaša na več hudih kaznivih dejanj, vključno s ponarejanjem denarja, nezakonitim prehajanjem meje ali ozemlja države ter kaznivimi dejanji, povezanimi s prepovedanimi drogami in nedovoljeno proizvodnjo ter prometom z orožjem ali eksplozivom.

Osumljeni člani hudodelske združbe

V dosedanjem poteku preiskave so kriminalisti ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da za temi kaznivimi dejanji stoji dobro organizirana hudodelska združba. Združba naj bi delovala na območju Maribora, njeni vplivi pa segajo tudi v tujino.

Pridržane osebe

Do zdaj je bilo osumljenih pet posameznikov – štirje državljani Slovenije in en državljan Srbije. Vsem petim je bila odvzeta prostost, trenutno pa so v policijskem pridržanju. Preiskava je pokazala, da so osebe vpletene v več kaznivih dejanj, vključno z organiziranjem in financiranjem nezakonitih aktivnosti.

Vodenje preiskave in nadaljnje aktivnosti

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Kriminalistične aktivnosti še vedno potekajo, zato policija za zdaj ne more razkriti več podrobnosti o naravi preiskave in vlogah posameznih osumljencev.

Operacija je rezultat dolgotrajne in kompleksne preiskave, s katero so organi pregona želeli razbiti mrežo hudodelcev, ki so z organiziranim delovanjem ogrožali varnost in zakonitost na tem območju.

Nadaljevanje postopka

Več informacij bo javnosti posredovanih, ko bo preiskava napredovala in ko bodo znani nadaljnji koraki v postopku.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...