16:23, sobota, 12.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: Zaključni dogodek projekta “Nekoč in danes” na Pohorski tržnici

V okviru Pohorske tržnice v Pivoli je v soboto, 12. oktobra, potekal zaključni dogodek projekta Nekoč in danes.
Simona Kalšan Kildenfoss je povzela izvedbo projekta in povedala, da so v projektu sodelovala vsa tri gasilska društva iz Občine Hoče – Slivnica: PGD Hoče, PGD Bohova in PGD Hotinja vas. Po zaključku projekta bo v občini ostal muzej gasilske opreme, ki so ga slovesno otvorili prav tako 12. oktobra 2024.

Boštjan Frangež, občinski gasilski poveljnik, je predstavil prikaz gasilske pionirske vaje. Poudaril je, da so v sklopu projekta pridobili nove pripomočke za gasilska tekmovanja, ki so jih med dogodkom na Pohorski tržnici mladi člani tudi uporabili. Pri tem so pripomočke predstavili mlajši generaciji, ki bi se lahko v prihodnosti vključila v gasilske vrste. Frangež je kot zanimivost izpostavil, da je najstarejši predmet v novem gasilskem muzeju iz leta 1932, ko je bilo ustanovljeno njihovo društvo.

Zaključek projekta je spremljal pester program, ki je vključeval zabavo za najmlajše z napihljivimi igrali in pravo lükarsko malico, pripravljeno po tradicionalnih receptih. Gočlova kmetija iz Gorišnice je izvirno predstavila svojo pridelavo ptujskega lüka.

Dogodek je tako združil bogato tradicijo in zabavo za najmlajše.

Nekaj foto utrinkov
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Se strinjate, da je Ante Šimundža moral zapustiti NK Maribor?

Loading ... Loading ...