8:15, torek, 15.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: Z dobrodelnim koncertom Viljem Julijan zbrali 65.000 evrov za male borce

Sobotni veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan v Cankarjevem domu je bil znova nepozaben večer srčnosti, ljubezni in nesebične pomoči.

S koncertom so v Društvu Viljem Julijan znova pokazali, kako lahko združena srca in glasba ustvarjajo navdihujoče zgodbe dobrodelnosti, saj so za otroke z redkimi boleznimi uspeli zbrati dobrih 65.000€.

Na že tradicionalnem, šestem dobrodelnem koncertu, ki je vsako leto poln čustev in ganljivih trenutkov, so v soboto, 12. oktobra, nastopili vrhunski glasbeniki, a največje zvezde večera so bili – kot vedno – prav otroci z redkimi boleznimi. Ti mali borci, ki se pogumno spopadajo z najtežjimi boleznimi, so s svojo prisotnostjo in izjemno borbenostjo ganili vse prisotne v dvorani.

Društvo Viljem Julijan

“Koncert Viljem Julijan je za naju vedno dogodek, ki nas spomni na neverjetno moč ljubezni, sočutja in srčnosti,” sta čustveno povedala starša preminulega dečka Viljem Julijana, Gregor in Nina Bezenšek, pobudnika dogodka.

“To ni zgolj koncert – to je ponosen glas upanja in svetilnik podpore vsem otrokom, ki se vsakodnevno borijo z nepredstavljivo težkimi zdravstvenimi stanji, ki jih prinašajo redke bolezni. Ti otroci so resnično mali borci v najglobljem pomenu besede.«

Društvo Viljem Julijan

S koncertom in koncertno zbiralno akcijo so v Društvu Viljem Julijan tokrat zbrali nekaj več kot 65.000€.

Vsa sredstva, ki so jih zbrali s prodajo kart in ostalimi donacijami, bodo z njihovim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan kot vsako leto v celoti namenili otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Ti se poleg zelo težke zdravstvene situacije pogosto srečujejo tudi z materialno stisko zaradi visokih stroškov oskrbe, nege, zdravljenja in terapij, ki jih s sabo prinašajo redke bolezni.

Ganljiv in srčen večer so s svojimi nastopi obogatili priznani glasbeniki Nina Strnad, Gregor Ravnik, Nastja Gabor, Isaac Palma, SoulGreg Artist & BigLights Band ter pravljični lik Vila Eksena. Skupaj z otroškimi in mladinskimi pevskimi zbori, ki so dogodek obarvali pod sloganom »Otroci za male borce«, so s svojo glasbo ustvarili čarobno vzdušje, ki je še dolgo odmevalo v srcih vseh prisotnih.

Društvo Viljem Julijan

Največje zvezde večera pa so bili – kot vsako leto – prav mali borci sami. Otroci, ki pogumno premagujejo vsakodnevne izzive redkih bolezni, so bili tudi letos nagrajeni s častnimi medaljami za svojo borbenost in pogum. Dogodek sta povezovala voditelja David Urankar in Ajda Bezenšek, režiser prireditve pa je bil Tomaž Letnar.

Na koncertu so v društvu začeli tudi z licitacijo originalnega podpisanega Tour de France dresa našega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja, ki je bil častni ambasador dogodka. Izklicni znesek za dres je 1.000€, ponudbe za licitacijo pa lahko do konca tega meseca pošljete na drustvo@viljem-julijan.si.

Društvo Viljem Julijan

»Tudi letos smo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam skozi koncert podali srčno podporo in poklon, hkrati pa smo zanje zbrali veliko sredstev. Ob tem smo neizmerno hvaležni vsem, ki so prispevali donacijo in vsem glasbenikom, ki so podarili svoj nastop ter hkrati vsem pokroviteljem in drugim podpornikom dogodka,” je dejal predsednik društva Nejc Jelen.

Redke bolezni večinoma prizadenejo otroke in so pogosto neozdravljive ter smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Poleg fizičnega trpljenja pa te bolezni družinam prinašajo tudi hude psihične in socialne stiske. V Društvu Viljem Julijan s svojim skladom že vrsto let zagotavljajo pomoč tem družinam in do sedaj so za male borce zbrali že več kot 1.600.000 evrov donacij.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Se strinjate, da je Ante Šimundža moral zapustiti NK Maribor?

Loading ... Loading ...