8:16, torek, 15.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Sanacija Ptujskega jezera se zaradi neugodnih hidroloških razmer prestavi

Dravske elektrarne Maribor

“Obveščamo vas, da se sanacija Ptujskega jezera zaradi neugodnih hidroloških razmer prestavi. Dela se bodo v skladu z novim terminskim načrtom tako pričela naslednjo soboto, 19. oktobra 2024,” so sporočili iz Dravskih elektrarn Maribor.

Nadaljujejo z obnovo

Na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin,(Ptujskega jezera) bodo tudi letos v času od 19. do predvidoma 26. oktobra 2024 izvajali sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge. Nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot petinštiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog.

Letos se bodo obnavljale obloge na desni (Šturmovski) strani akumulacijskega bazena med profili P156 in P165 v skupni dolžini približno petsto metrov.

“Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja akumulacijskega bazena v času izvedbe del za dobra dva metra, s čimer bomo (skladno z zahtevami pristojnih organov) pričeli v soboto, 19. oktobra 2024. Praznjenje bo potekalo s hitrostjo do deset centimetrov na uro. V nedeljo, 26. oktobra 2024, se bodo začela izvajati sanacijska dela, ki bodo zaključena predvidoma v petek, 24. oktobra 2024. Takoj po zaključeni sanaciji bomo pričeli s ponovnim polnjenjem akumulacijskega bazena, prav tako s hitrostjo do deset centimetrov na uro, in sicer do običajne višine bazena,” pojasnijo.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Se strinjate, da je Ante Šimundža moral zapustiti NK Maribor?

Loading ... Loading ...