6:24, torek, 15.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Sedaj je uradno: Boštjan Cesar v Ljudskem vrtu

FOTO: Facebook NK Maribor

NK Maribor je na uradni spletni strani zapisal: “Z zadovoljstvom sporočamo, da je novi trener NK Maribor postal Boštjan Cesar, ki prinaša neprecenljive izkušnje in globoko razumevanje igre. Dolgoletni kapetan slovenske reprezentance, ki je dres z državnim grbom oblekel največkrat (102) med vsemi, je bil prepoznaven po vodstvenih značilnostih že na igrišču. Odkar se je odločil za trenersko pot, je izkazoval enako mero predanosti in vizijo, kot ga je zaznamovala tudi med aktivno kariero. Podpisal je pogodbo do 2027, prvi trening v Ljudskem vrtu bo vodil v ponedeljek.”

Na spletni strani so zapisali še: “Pred vključitvijo v štab državne izbrane vrste je Boštjan Cesar samostojno doslej vodil slovenski reprezentančni selekciji U19 in U18. Ob bogatih izkušnjah z velikih tekmovanj (udeleženec svetovnega prvenstva leta 2010) in s klubskih prizorišč (v članski konkurenci je igral za Olympique Marseille, Dinamo Zagreb, West Bromwich Albion, Grenoble in najdlje za Chievo, pri katerem je zbral 215 nastopov v Serie A) pa z velikim motivom začenja nov projekt na klopi 16-kratnega slovenskega prvaka.”

“Zahvaljujem se NK Maribor in vodilnim možem, da so me izbrali, mi predstavili projekt ter omogočili priložnost. Vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, kako bogato zgodovino ima in mi je v čast, da bom del klubske prihodnosti.”

“Imel sem cilj in vizijo, da ostanem povezan s slovenskim nogometom. Gre za velik projekt in sem zelo vesel ter ponosen, da skupaj začenjamo ta izziv. Veselim se sodelovanja z igralci, sestavil sem strokovni štab z nekaterimi novimi sodelavci, ob tem pa tudi ljudje, ki so doslej veliko prispevali za ta klub, ostajajo z nami. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšen je moj značaj. Prizadeval si bom, da bomo na igrišču enotni. Igralci bodo dobili navodila, ki jih bo treba izpolnjevati. Veliko delo je pred menoj opravil g. Šimundža, ekipa je v dobrem stanju, seveda pa bom skušal vpeljati še določene taktične in tehnične novosti oz. spremembe. Cilji so znani, boj za trofeje v Sloveniji in uvrstitev v evropska tekmovanja, kar se sklada z mojimi ambicijami, tako da se veselim začetka skupne poti in verjamem, da bo uspešna,” je ob ustoličenju dejal 42-letni novi strateg vijoličastih.

Ob novem trenerju prihajajo tudi trije novi člani strokovnega štaba, Jasmin Handanović, Aleksandar Radosavljević in Bojan Jokić, v novoustanovljenem delovnem timu pa ostajajo Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih in Milan Vulović.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Se strinjate, da je Ante Šimundža moral zapustiti NK Maribor?

Loading ... Loading ...