14:17, torek, 15.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Zamude pri otroških dodatkih, kaj se dogaja?

|
FOTO: Pixabay.com

Mnogi starši, ki so v mesecu oktobru pričakovali izplačilo otroških dodatkov, so se soočile z zamudo, saj 14. oktober, ko je bil predviden rok za izplačilo, ni bil upoštevan za vse. Prav tako je do težav prišlo pri izplačilu štipendij in subvencij vrtcev. Preverili smo, kaj se dogaja in kaj lahko pričakujejo upravičenci.

Po podatkih, ki smo jih za lokalec.si pridobili na CSD Maribor, se bo zamuda v izplačilih rešila 30. oktobra, ko lahko preostali prejemniki pričakujejo svoje dodatke.

Direktorica je pojasnila, da je razlog za zamude v veliki količini novih vlog, ki so jih prejeli v zadnjem obdobju. Na tem intenzivno dela več kot 20 zaposlenih, ki poleg rednega dela opravljajo tudi nadure, da bi vse čim prej uredili.

Za november je predvideno, da bodo izplačila potekala v dveh delih, in sicer 14. in 29. novembra.

Kljub trenutnim izzivom zaposleni na CSD Maribor zagotavljajo, da se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi vse vloge čim hitreje in pravilno obdelali ter zagotovili izplačila upravičencem.

Dodatno delo povzročajo tudi posodobitve nepremičninskih podatkov in dejstvo, da številni starši delajo v tujini, zlasti v Avstriji. Pri teh vlogah je treba zaprositi za dodatno dokumentacijo, kot so plačilne liste, kar dodatno podaljšuje postopek obdelave.

Direktorica CSD Maribor Marjana Bravc je za lokalec.si poudarila, da se lahko tisti, ki nujno potrebujejo otroški dodatek, obrnejo na center, kjer bodo poskušali njihovo vlogo obravnavati prednostno.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...