10:05, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Občina Podvelka z naložbami v športno infrastrukturo in v prodajo zazidljivih parcel

Potem ko je Občina Podvelka letos obnovila dve igrišči v Breznu in s pomočjo sredstev Fundacije za šport uredila prostore za fitnes v tamkajšnji športni dvorani, bo po načrtih še letos zgradila tudi prizidek k športni dvorani. Do konca oktobra pa zbira ponudbe v postopku prodaje štirih komunalno urejenih zemljišč za stanovanjsko gradnjo.

Občina Podvelka je v letošnjem letu precej okrepila športno infrastrukturo v kraju Brezno. Kot je za STA pojasnil župan Občine Podvelka Miran Pušnik, so s sredstvi, ki so jih pridobili v okviru lokalne akcijske skupine, preplastili asfaltno igrišče in v celoti prenovili igrišče za odbojko na mivki. Naložba je bila vredna okoli 60.000 evrov.

Interes za ureditev prostorov za fitnes je bil med občani zelo velik

Poleg tega so pred kratkim v prostorih nekaj let stare športne dvorane uredili nov fitnes. Za to naložbo je občina pridobila dobrih 25.000 evrov na razpisu Fundacije za šport, preostalo pa je k 55.000 evrov vredni naložbi prispevala sama.

Interes za ureditev prostorov za fitnes je bil med občani zelo velik, pridobitev pa bodo lahko začeli uporabljati že kmalu, je napovedal župan. In prav naložba v fitnes opremo je bila razlog, da so se odločili za gradnjo prizidka k športni dvorani. Potrebujejo namreč prostor za hrambo opreme in vadbeni prostor, kar so že imeli, a je zdaj tam urejen fitnes.

S ponovljenim javnim zbiranjem ponudb prodajajo štiri komunalno opremljena nezazidana stavbna zemljišča

Tudi pri kandidiranju za sofinacerska sredstva za nekaj več kot 200.000 evrov vredno naložbo v manjši prizidek k športni dvorani je bila občina uspešna na razpisu, tokrat na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Dobila je odobrenih 100.000 evrov sofinancerskih sredstev, prizidek pa mora, kot je dejal župan, zgraditi še v letošnjem letu. Zgradili ga bodo na doslej neizkoriščenem prostoru med šolo in športno dvorano, izbrani izvajalec pa je že pričel dela.

Medtem Občina Podvelka s ponovljenim javnim zbiranjem ponudb prodaja štiri komunalno opremljena nezazidana stavbna zemljišča, od tega so tri na Javniku, s pogledom na reko Dravo, eno zemljišče pa je v Lehnu.

Parcele so v velikosti od 625 do 794 kvadratnih metrov, izhodiščne cene zemljišč, ki so enake ocenjeni vrednosti, pa so od dobrih 16.500 do 21.400 evrov za celotno zemljišče. V posamezno ceno ni vštet 22-odstotni davek na dodano vrednost, ki ga plača kupec.

Občina ponudbe za vsa štiri zemljišča zbira do 30. oktobra letos do 12. ure. Sicer pa si, kot je pojasnil župan, nadalje prizadeva, da bi prihodnje leto komunalno opremila tudi zemljišča v Ožbaltu in jih nato prav tako prodala za stanovanjsko gradnjo.
VIR: STA

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...