18:14, torek, 15.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Univerza Alma Mater Europaea s slavnostno promocijo in podelitvijo nazivov častnih doktorjev znanosti

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je 21. marca 2024 potrdil akreditacijo Univerze Alma Mater Europaea. Ta izjemen dosežek bodo obeležili s slavnostno promocijo v torek, 22. oktobra 2024, ob 13. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Pripravljajo pa še več dejavnosti.

Promocija častnih doktorjev znanosti

Na Alma Mater Europaea bodo podelili dva naziva častnih doktorjev znanosti.  Prvega dobi akademik Vinko Dolenc, ki je član Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Evropske akademije znanosti in umetnosti ter od leta 1991 ambasador Republike Slovenije v znanosti. Univerza Alma Mater Europaea mu bo podelila častni doktorat za izjemne dosežke na področju nevroznanosti in nevrokirurgije.

Drugi naziv častnega doktorja znanosti pa bo dobil akademik Garry Jacobs, ki  je predsednik Svetovne akademije znanosti in umetnosti. Univerza Alma Mater Europaea mu bo podelila častni doktorat za izjemne dosežke na področju dela za mir, enakopravnost, in razvoj.

Rektor univerze Alma Mater Europaea Ludvik Toplak je povzel njuno delo in zasluge.

Na slavnostni promociji Alma Mater Europaea vsaj 180 uglednih gostov

Slavnostna promocija bo torej v torek, 22. oktobra 2024, ob 13. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Pričakujejo okrog 180 gostov, kaj vse se bo dogajalo, je povedala, Tanja Angleitner Sagadin, vodja mednarodne pisarne.

Srečanje Svetovne akademije znanosti in umetnosti in Evropske akademije znanosti in umetnosti v Mariboru ter podpis deklaracije za mir

Razprava znanstvenikov bo osredotočena na izjemne možnosti umetne inteligence za mir in človekovo varnost. V svetu naraščajočih kriz, ki kljubujejo tradicionalnim rešitvam, vizija za novo globalno mirovno pobudo združuje institucije za oblikovanje ukrepov za zmanjšanje napetosti prek globalne mirovne ofenzive, temelječe na različnih oblikah diplomacije.

 

 

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...