14:19, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Golob zavrača očitke o vmešavanju v policijo

||||
Robert Golob. VIR: Vlada RS

Premier Robert Golob se je danes odzval na informacijo, da je po očitkih nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar o vmešavanju v delo policije ta zoper njega na tožilstvo podala kazensko ovadbo. Dejal je, da verjame v pravno državo, zato bo na očitke, ki jih v celoti zavrača, odgovoril po pravni poti.

Golob, ki je pred kamere danes stopil v družbi poslancev Svobode in generalnega sekretarja stranke, je danes spomnil, da mineva tri leta od “zaplinjanja Ljubljane”, edini politik, ki je bil v tem času ovaden, ker naj bi se vmešaval v policijo, pa je on.

“Ne gre za vmešavanje v delo policije, ampak za politični boj ‘užaljene političarke’, ki se ga gre Tatjana Bobnar vse od njenega odstopa pred dvema letoma,” je na očitke, zaradi katerih naj bi ga policija ovadila, dejal Golob.

Ob tem je zatrdil, da verjame v pravno državo in bo odgovoril na očitke in jih zavrnil po pravni poti. “Verjamem pa tudi, da bom, enako kot v primeru obtožb o vmešavanju v aretacijo ruskih vohunov, ki so se izkazale za izmišljotine in laž, lahko zavrnil očitke tudi v ostalih primerih,” je dejal. S tem je odgovoril tudi na novinarska vprašanja o tem, ali bo zaradi ovadbe prevzel politično odgovornost.

Vztraja namreč, da je šlo v pogovoru med njim in Bobnar “za pogovor dveh politikov med seboj”.

“Gre za besedo proti besedi dveh politikov in se mi zdi bizarno, da se pogovarjamo o tem, da je na ta račun vložena ovadba s strani policije,” je dodal in nadaljeval: “Bobnar je bila tista, ki je še pred volitvami, v času ko je bila zaposlena na policiji, iskala kontakt z mano, dvakrat bila pri meni na lastno pobudo in ona je meni govorila o seznamu janšistov, katerih bo očistila policijo, če bo le dobila priložnost, da postane ministrica.” Je pa za slednje dobila njegov mandat, je dodal.

Zatrdil je še, da so se doslej vsi očitki, ki sta jih zoper njega izrekla Bobnar in nekdanji direktor policije Boštjan Lindav izkazali za “čisto laž”, pri čemer se v primeru očitkov o vmešavanju v aretacijo ruskih vohunov sam zaradi občutljivosti zadeve ni smel odzivati, so pa to zavrnile druge priče. Na preiskovalni komisiji DZ pa bo pričal, ko dobi vabilo, je dejal

vir: sta

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali menite, da vaš delodajalec skrbi za dobro počutje zaposlenih?

Loading ... Loading ...