10:33, tor, 30. Apr

FOTO: Začetek pouka tudi na osnovnih šolah Duplek in Korena, veselo tudi v oddelkih vrtcev





Današnji dan je zagotovo najbolj zaznamovan kot prvi šolski dan v osnovnih in srednjih šolah. Tudi v Dupleku in Koreni je tako, kjer so učenci ponovno vstopili skozi velika šolska vrata. Veselo pa je bilo tudi v vrtcih.

Otroci oddelka Muce Osnovne šole in vrtca Korena. Vir: OŠ in vrtec Korena, Facebook

Prvi šolski dan je nekaj posebnega, vsak ga doživlja po svoje. Še posebej pa je prvi šolski dan za vse prvošolčke in njihove starše velika prelomnica. Danes je v občini Duplek 71 prvošolcev prvič prestopilo šolski prag. Tudi letošnji začetek šolskega leta, drugi zapored, se bo začel v znamenju obvladovanja epidemije, vendar vznemirjenje in pričakovanja otrok kljub temu niso nič manjši, so zapisali v Občini Duplek. Župan Mitja Horvat je prvi šolski dan obiskal prvošolčke v osnovnih šolah Duplek in Korena. Zaželel jim je veliko uspeha, sreče, poguma, igranja in znanja, staršem pa čim manj skrbi in stresa.

Župan je nagovoril starše in učence pred športno dvorano. VIR: Občina Duplek

Veselo pa je bilo tako v razredih kot vrčevskih oddelkih Osnovne šole in vrtca Korena. Tako so otroci iz oddelka Muce pokazali svoje zapestnice.

A ob tem ponovno tudi opozororila na večji promet po cestah. S prvim šolskim dnevom pa je povezan tudi močno povečan promet na cestah. Še zmeraj velja za vse udeležence v prometu, da bodite previdni na cesti, sploh v bližini šol in vrtcev. Pazite na naše najmlajše, da bo njihova pot v šolo in domov varna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.