16:23, ned, 28. Jul

Bodo na policiji zaradi včerajšnjega protesta menjali kadre?





Po včerajšnjem protestu naj bi sledile menjave kadrov v policiji, poroča portal Necenzurirano.si.

Zapisali so namreč, da imajo informacije iz več virov, da naj bi generalni direktor policije Anton Olaj kaj kmalu razrešil direktorja Policijske uprave Ljubljana Boštjana Glaviča. Spomnimo, da je že včeraj Janez Janša tvitnil, da bi moralo ministrstvo za notranje zadeve ukrepati proti vodstvu ljubljanske policije. Policisti naj bi bili namreč neučinkoviti, ko so protestniki blokirali severno ljubljansko obvoznico in Celovško cesto. “Fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikov, novinarjem itd., ki zgolj opravljajo svoje delo; oviranje prometa in kršenje #covid19 ukrepov – to ni ustavna pravico do zborovanj,” je zapisal in dodal: “Vodstvo @policija_si v LJ očitno ni sposobno preventive in čas je, da @mnz_gov_si ukrepa.”

Vir: Twitter

Portal Necenzurirano.si poroča,  da naj bi vodstvo policije bilo pravzaprav tisto, ki je na shod poslalo le tretjino razpoložljivih pripadnikov posebne policijske enote,  vodstvo ljubljanske policije pa naj bi poslala tja vse svoje razpoložljive sile.  Iz drugih policijskih uprav pa naj bi prišlo le 195 pripadnikov posebne enote, ki sicer šteje 600 pripadnikov. Iz nekaterih uprav naj ne bi prišel nihče.

Zaradi aktivacije nezadostnega števila sil je policijski sindikat Slovenije že včeraj pozval policiste, da v prvi vrsti poskrbijo za lastno varnost, so še zapisali na Necenzurirano.si.

Portal omenja kot kandidata za Glavičevega naslednika Janeza Rupnika, ki je sicer pomočnik direktorja uniformirane policije na GPU. Omenjajo, da gre za brata Andreja Rupnika, ki je bil sekretar kriznega štaba za vodenje epidemije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.