14:25, ned, 28. Jul

Po hudi nesreči je za njim že 10 operacij, da bo življenje lažje steklo naprej, mu pomaga Zavod Beli Angeli





Zavod Beli Angeli pomaga motoristom, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah, in tudi družinam umrlih motoristov, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah. Zdaj med drugim pomagajo Alanu Andriću, ki mu je huda prometna nesreča spremenila življenje.

Zbirajo namreč prostovoljne prispevke za njihove terapije in ostalo, kar potrebujejo, da čim prej okrevajo in se vrnejo v neke “običajne” tirnice življenja. Pred kratkim so obiskali Alena Andrića, ki je bil sicer pred časom udeleženec resničnostnega šova Big Brother. “Kasneje pa je bil udeležen v hudi prometni nesreči, ki mu je življenje obrnila na glavo,” nam je povedal predstavnik Zavoda Beli Angeli Sergej Kosman in dodal: “Alenova mlada družina je doživela hud udarec.”

Prometna nesreča, v kateri je bil udeležen Alan Andrić. Vir: Alan Andrić, osebni arhiv

Kosman je Alena Andrića pravzaprav spoznal na URI Soča, kjer sta bila oba na rehabilitaciji. “Zbližala sva se in ko si enkrat zbližan, mu poveš tudi, kaj te pesti. Sam vem, da so terapije drage in da te ob tem, ker ne moreš delati, pestijo finančne težave. Tako mi je tudi Alan povedal. Tako je – če nimaš denarja, boš dolgo na berglah.”

Alan Andrić ima za samo več operacij in terapij. Vir: Alan Andrić, osebni arhiv

Alan ima za sabo že deset večjih operativnih posegov in ogromno terapij, zdravljenja pa še kar ni konec. Voljo, da bi nekoč imel spet povrnjeno zdravje in moč, ima, a kaj, ko je treba ob zdravstvenih težavah premagovati še psihološke, ki so posledica nesreče, finančne, zaradi njih pa tudi vse ostale, ki se pojavijo, ko je stiska vse globlja.

Okrevanje je dolgotrajno. Vir: Alan Andrić, osebni arhiv

Alan je po besedah Sergeja izgubil tudi službo, finančno breme za preživljanje družine in za terapije je morala prevzeti Alanova žena. Tako so se znašli v veliki stiski, s kupom kreditov. Zavod Beli Angeli pa jim je priskočil na pomoč. Nekaj denarja so že zbrali za Alana in njegovo družino. Tega bodo Alanu predali jutri, v soboto, 2. oktobra 2021, dopoldan v Ljubljani.

Vir; Alan Andrić, osebni arhiv

Še vedno pa zbirajo prostovoljne prispevke tako za Alana kot za vse druge motoriste in njihove družine v podobnih akcijah. Prostovoljne prispevke lahko tisti, ki želijo, nakažejo na:

TRR: SI56070000003308760
GORENJSKA BANKA GORESI2
VILKO GORENC ZAVOD BELIH ANGELOV
GRAJSKA ULICA 14,
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija.
Koda namena: ADCS
Namen: Donacija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.