13:22, pon, 9. Sep

Žalostno: Družina se je znašla v hudi stiski, mamica se bori z rakom, otroka zmerjajo, da smrdi, hladilnik je prazen





Tokrat poročamo o žalostni zgodbi iz Koroške. V Društvu pomagajmo slovenskim otrokom, tokrat prosijo za pomoč 3. članski družini iz Koroške.

Njihov zapis objavljamo v celoti:

“Na društvo se je obrnila 3. članska družina iz Koroške, ki se je znašla v hudi stiski in se borijo za preživetje. Mamica se bori z najbolj kruto zahrbtno boleznijo rakom. Žal je zaradi bolezni nezmožna za delo. Dela samo mož, ki pa dobi minimalno plačo. Ob našem prihodu mamico oblijejo solze žalosti in hkrati solze sreče, saj je dobila kanček upanja, da jim bomo polepšali njihovo prihodnost.

Ko že misliš, da si v življenju videl vse, ti ob prihodi v skromen dom 3 članske družine zastane dih.

Družina živi v 1 sobnem stanovanju, ki so ga podedovali po starih starših. V kopalnici odpadajo ploščice o pralnem stroju ni ne duha. Mamica pere oblačila na roke, zaradi njenega stanja njun šoloobvezni sin gre velikokrat umazan v šolo. Sošolci ga zmerjajo, da smrdi da je umazan. V fantovih očeh se vidi ena sama velika žalost. Oče odpre njihov mali hladilnik in v njem vidimo samo dva pudinga. Finančno stanje družine je res na dnu. Kopičijo se položnice, ki pa jih je iz meseca v mesec vedno več. Veliko denarja gre za hudo bolno mamico, ki potrebuje dodatna zdravila, ki pa jih mora žal plačati sama. Pred vrati ima ponovno operacijo in kdo ve kako se bo sploh odvila. Doma pa jo čaka šoloobvezni otrok, ki jo še kako potrebuje.

S skupnimi močmi jim lahko pomagamo in vem, da nam bo uspelo. Najbolj potrebujejo hrano, higienske pripomočke, pralni stroj, pomoč pri plačilo položnic.
Iz srca hvala vsem!”

PODATKI ZA NAKAZILO NA TRR DRUŠTVA :
Društvo pomagajmo slovenskim otrokom
Predoslje 184
4000 Kranj
TRR: SI 56 1010 0005 4765 031
KODA: CHAR
NAMEN: KOROŠKA

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedno na PSO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 eur za pomoč družini. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvah SMS donacija so objavljena na naši FB strani Društva pomagajmo slovenskim otrokom.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.