05:15, tor, 23. Jul

Hudo opečeni 4-letnik na urgenci pred obravnavo moral opraviti test





Po poročanju Večera je hudo opečeni štiriletnik na obravnavo v Urgentnem centru Celje, zvijajoč od bolečin v avtu, čakal 40 minut, saj naj bi moral prej še opraviti hitri antigenski test.

V petek popoldne so v celjski urgentni center pripeljali štiriletnika s hudimi opeklinami na nogi, poroča Večer. Bolečine so bile neznosne, saj je nogo potisnil v krop.

Deček je malo kašljal

A zdravnik po navedbah Večera malčka ni želel sprejeti, dokler ta ni opravil hitrega antigenskega testa na covid-19. Njegov oče naj bi v formularjih namreč navedel, da “sin malo kašlja, ker je bil prehlajen”.

Ker je štiriletnik nogo držal v posodi z mrzlo vodo, zunaj pa niso mogli stati zaradi mrazu, so čakali v avtu. Po 40 minutah zvijanja v bolečinah so otroka le obravnavali, zdaj pa na pediatričnem oddelku čaka na operacijo, še poroča Večer.

Z vprašanji o tem, kaj se je dogajalo, so se mediji obrnili na Splošno bolnišnico Celje. “Sporočam vam, da smo v Splošni bolnišnici Celje seznanjeni s pritožbo staršev otroka. Kot vedno v takšnih primerih, bomo izvedli interni strokovni nadzor, v katerem bomo preverili potek zdravstvene obravnave pacienta in nato v skladu z ugotovitvami nadzora ustrezno ukrepali,” so zapisali odgovoru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.