14:16, sob, 6. Jul

Pohorska tržnica tokrat v znamenju medu





To soboto, 16. oktobra 2021, med 9. in 12. uro, vas vabijo na Pohorsko tržnico.

Za vas bodo pripravili čebelarji čebelarskih društev iz Hoč in Razvanja POKUŠINO RAZLIČNIH VRST MEDU. Prav tako boste lahko uživali v sveže pečenih medenih palačinkah in se sprehodili po čebelarski razstavi. Hkrati pa se boste lahko udeležili ustvarjalne delavnice in izdelali krajnsko sivko – avtohtono slovensko čebelo.

Ob mesecu požarne varnosti pripravljajo domača gasilska društva PRIKAZ GAŠENJA KUHINJSKEGA POŽARA, prikaz dela mladih gasilcev, razstavo vozil in opreme ter za otroke napihljivo igralo GASILKO.

Vsa društva pa bodo z veseljem vpisovala nove članov prostovoljnih gasilskih društev.

Če vam bo ob vsem dogajanju ostalo še kaj časa, si lahko pod strokovnim vodstvom OGLEDATE BOTANIČNI VRT. Na tematski sprehod se bomo podali ob 10.00 uri. Spoznavali bomo sezonske medovite rastline v zbirkah botaničnega vrta. Prav tako pripravljamo skupaj z Visoko strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor DEGUSTACIJE SLADIC IZ MEDU.

Vstopnina v vrt po ceniku. Strokovno vodenje je brezplačno.

Obiskovalce Pohorske tržnice bo pričakala, kot vsako soboto, bogata ponudba lokalno pridelane hrane in ostalih izdelkov. Prosijo pa, da spoštujete vse predpisane ukrepe NIJZ in s tem zaščitite sebe, druge obiskovalce in ponudnike.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.