05:14, tor, 10. Sep

Žalostna zgodba mamice in 10-letne hčerke, nimata niti za hrano





Ponovno smo zasledili žalostno zgodbo. V Društvu PSO Pomagajmo slovenskim otrokom, se na vso moč potrudijo, da posameznikom in družinam polepšajo življenje.

Zapis lahko preberete nelektoriran in v celoti. V kolikor želite pomagati, podatke najdete na dnu objave.

“Obiskala sem mamico, ki živi sama z desetletno hčerko, s katero se borita za boljši jutri. Družinica prihaja iz naših koncev, iz Krasa.
Z žalostno mislijo sem se spraševala, kako bosta mama in hčerka sploh preživeli naslednji mesec. Stanje njunih prihodkov in odhodkov je bil že na prvi pogled jasen, da so jima osnovne življenjske dobrine nedostopne.

Še ko je mama prejemala plačo, sta si bolj malo privoščili, zdaj pa nimata dovolj niti za hrano. Mama je pred kratkim izgubila službo in se razšla s partnerjem. Zdaj živita v najemniškem stanovanju, vendar jima vsaj vrt in dobri sosedje občasno olajšajo situacijo. Brez tega bi bili že v hudi stiski.

Mama zdaj svoje znanje uporablja in se trudi z osebnim dopolnilnim delom, ampak vse skupaj je še vedno premalo. Zaradi preteklih zdravstvenih težav si poleg svojega dela od doma prav tako išče lažje delo, ki ji ne bo še bolj otežilo fizičnega in obenem psihičnega slabega počutja. Kljub vsemu vztraja, je zelo pogumna, predvsem pa izjemno skromna in srčna.

Ker je tudi alergik na gluten in laktozo, ji nakup hrane predstavlja še večje finančno breme. Pripravljena je biti tudi lačna, samo da nudi osnovne dobrine svoji hčerki, katere želje pa so zelo skromne in je za njih zelo hitro hvaležna.

Prosita za pomoč pri plačilu položnic in predvsem si želita dovolj hrane. Prosim za hrano, ki je brezglutenska in brez laktoze. Zase potrebuje tudi obutev (št. 40). Vesela bi bila tudi paličnega mešalnika (sedanji se ji je pokvaril).

“Hvala vsem članom naše skupine, ki darujete kot člani Mali plac za prihodnost za dobrodelne gajbice sveže zelenjave in sadja iz slovenskih kmetij, tudi slednje bo v tej akciji dobrodošlo.”

Podatki za nakazilo TRR društva:
Naslov: Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom Predoslje 184 4000 Kranj
TRR: SI56 1010 0005 4765 031 (Intesa San Paolo Bank d.d.)
KODA: CHAR
Namen: PETRA GORIŠKA
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PSO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za pomoč družini. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemach, A1 in T2.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS – donacija so objavljeni na naši FB strani Društvo PSO Pomagajmo slovenskim otrokom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.