00:23, pon, 8. Jul

Ganljiv zapis staršev 12-letnice, ki je hudo zbolela za koronavirusom: “Na hipe so me prežemale tudi najbolj črne misli in občutki, da bo odšla”





UKC Ljubljana je na družabnih omrežjih objavil pismo, v katerem so se starši zahvalili za oskrbo hčerke na pediatrični in infekcijski kliniki.

“Korona epidemija je posegla v vsa naša življenja. Nekatere družine je soočila z najkrutejšo obliko in vzela koga iz njihove sredine. In verjetno je samo naključje in gola sreča tisto, da nekatere družine ostanejo nedotakljive ali se jih korona dotakne zgolj v blagi obliki,” se glasi začetek pisma.

V nadaljevanju starši pojasnijo, da so imeli spoštljiv odnos do bolezni in so izvedli vse možne zaščitne ukrepe. “Korona resnično ne izbira. Udari tam, kjer najmanj pričakujemo. Družine se loti tudi tam, kjer najbolj boli.”

Zbolela je njihova najmlajša in najbolj ranljiva deklica

“Po štirih dneh visoke vročine, koroni ni bilo dovolj in je brezkompromisno napadla njena pljuča,” opišejo v nadaljevanju. To so ugotovili v ptujski bolnišnici, kjer so ji ponudili pomoč s kisikom in jo nato v nadaljevanju premestili v Ljubljano.

“Kako je to možno? Bila je zdrava deklica”

“Tisti dan je bil za našo družino najbolj žalosten. Na hipe so me prežemale tudi najbolj črne misli in občutki, da bo odšla pri svojih dvanajstih letih. Kako je to možno? Bila je zdrava deklica, a nima že dovolj velikega bremena kot otrok s posebnimi potrebami in epilepsijo? A to je korona.”

Zavedajo se, da so imeli neizmerno srečo, saj je prišla na oddelek, kjer so zdravniki uspeli zaustaviti napredovanje te hude bolezni. “Ni besed, s katerimi bi mogli izraziti naše spoštovanje in najglobljo in iskreno hvaležnost,
ki jo čutimo do vas, spoštovani zdravniki in medicinsko osebje na oddelkih za intenzivno nego na pediatrični kliniki in na infekcijski kliniki, na otroškem oddelku.”

“Predali smo vam hudo bolno hčerko in vrnili ste nam našo, ozdravljeno *. Hvala”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.