07:14, tor, 30. Apr

Preživel prometno nesrečo in komo, nato umrl v gorah, ki jih je imel najraje





Vir fotografija: osebni arhiv – FB Gašper Ahačič

Včeraj smo poročali o 30-letnem slovenskem alpinistu, ki se je med sestopom s švicarske gore Matterhorn v nedeljo smrtno ponesrečil.  Po poročanju nekaterih medijev je Ahačič letos poleti doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kot kolesar in bil nekaj časa celo v komi. Iz zadnjih objav na socialnih omrežjih je razbrati, da je Ahačič hitro okreval in se vrnil v gore. Pred tednom dni je bil na Jalovcu,  kar trikrat – v minulem tednu – pa se je povzpel na najvišji vrh Slovenije, Triglav.

SPOMNIMO: Nesreča se je zgodila okoli 15.30 na nadmorski višini 4300 metrov, padel je več kot 1000 metrov v globino, poročajo italijanski mediji. Slovenec se je na 4478 metrov visoko goro na meji med Švico in Italijo povzpel v tandemu, vendar pa med spustom s plezalnim partnerjem nista bila navezana. Nesreča se je zgodila na švicarski strani gore na višini okoli 4300 metrov. 30-letnik je po poročanju medijev padel več kot 1000 metrov v globino v razpoko, ki je težko dostopna. Ali se je gorskim reševalcem že uspelo prebiti do trupla, ni znano. Njegovega plezalnega partnerja je nepoškodovanega v dolino prepeljala italijanska gorska reševalna služba Doline Aoste.

Po poročanju nekaterih medijev se je 30-letni Gašper Ahačič iz Bleda, sicer pripadnik Slovenske vojske, ki se je v opisu na svoji spletni strani www.freak.si poimenoval kar z “adrenalin junkie”. Kot je moč razbrati je bil Ahačič odvisen od hribov. Najraje je v hribe zahajal v temi in tam dočakal sončni vzhod. Svoje vtise in fotografije s svojih alpinističnih doživetij je redno delil na svojih socialnih omrežjih YouTube, Facebook in Instagram, ter svoja gorska doživetja delil s  številnimi ljubitelji gora.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.