09:25, pet, 26. Jul

NEZASLIŠANO: Na grobovih kradejo ikebane, rože, sveče …





Vse prevečkrat se sliši in bere, da tudi na grobovih ljudje kradejo ikebane, rože, sveče in še kaj drugega. Žal tudi letos, tik pred dnevom spomina na umrle oziroma vseh svetih, ponovno prihaja do tega.

Na Facebooku smo zasledili objavo uporabnice Facebooka. Ta prosi, da naj ji tisti, ki je z groba neke gospe vzel ikebano, ki jo je uporabnica Facebooka sama naredila, to ikebano vrne na grob, od koder jo je vzel. Zgodilo se je v Celju.

Objava uporabnice Facebooka o kraji ikebane. Vir: Facebook, dostop 31. 10. 2021

Uporabnica Facebooka, ki je objavila sliko ikebane, je nato v komentarjih objavila tudi sliko ikebana, ki jo je naredila doma. Kot dokaz, da je ukradena ikebana res njena oziroma delo njenih rok. Pojasnila je, da je naredila več ikeban. In zapisala v enega od komentarjev, da bo odšla na pokopališče in ga preiskala, da najde svojo ikebano.

Kradejo tudi po drugih pokopališčih in to že leta

Glede na komentarje pod objavo pa se žal ugotavlja, da ne gre za osamljen primer. Komentatorji so namreč zapisali tudi svoje primere. “Tudi mi smo že bili ob njo…sramota, naj se mu roka posuši,” je tako zapisala ena od komentatork. “Sramota meni so tudi v Šentjurju pokradli rožice sem potem nove napikala,” je zapisala druga. “Jaz sem žal pred 2 letoma imela isti primir ampak nisem bila te sreče da bi jo našla,” je zapisala še ena. Da ne gre za osamljene primere, se kaže tudi pri naslednjem komentarju: “Žal so je tudi to mogoče. Nam so jo tudi vzeli dol. Nesla po službi ob 5 uri zjutraj. Ob 7 je ni bilo nikjer. Resnično, ampak neverjetno in sramotno.”  (komentarjev nismo lektorirali, ampak jih objavili take, kot so jih uporabniki zapisali).

Ne kradejo samo ob dnevu spomina na mrtve, ampak tudi čez leto

“Sem ne dolgo nazaj pisala v eni skupini glede kraje na pokopališču. Meni je avgusta umrla babica in so moji obiski na pokopališču redni. Nam kradejo solarne sveče. Prinesem novo in v parih dneh ne dela. Kar pomeni, da jih nekdo enostavno zamenja. Žalostno. Upam, da dobite vašo ikebano nazaj. Sem že razmišljala, da postavim kamero. Dobila bom to pošast!!” je pod objavo komentirala ena od uporabnic in opisala njihov primer. Že od avgusta jim namreč kradejo solarne svečke.

Kaj neki bi rekel pokojnik  ….

Komentirali so tudi samo dejanje. “Jaz res ne vem kaj mora bit to da se pokojnemu greš nekaj ukrast toliko spoštovanja do preminulih pa res moramo imet res žalostno,” je napisal eden od komentatorjev, drugi pa “Kaj neki bi rekel pokojnik, ki leži v tem grobu, če bi bil še živ? Morda pa bi pohvalil, da je njegova vzgoja le dala neke rezultate?”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.