22:31, sob, 27. Jul

Minuli teden ugotovljenih sedem primerov ponarejenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT





Stanislav Vrečar, namestnik generalnega direktorja Policije, je povedal, da so minuli teden ugotovili sedem primerov ponarejenih potrjenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT. Sicer pa so na policiji poostrili nadzor.

Ponarejena potrdila niso našli samo na meji, kot je bilo pred tem običajno, ampak tudi v notranjosti države. Na mejnih prehodih so odkrili tri primere. Mejni policisti so obravnavali tudi dve ponarejeni potrdili o prebolevnosti. V notranjosti države pa so odkrili dva ponarejena potrdila o opravljanju hitrega testa na covid. En primer so jim odstopili inšpektorji, drugi primer pa so jim predali pravosodni policisti, dobili so ga pri obiskovalcu prevzgojnega zavoda. Poudaril je, da že od vsega začetka ugotavljajo razna ponarejena potrdila in da vse osebe, ki ponarejajo te javne liste, jih hranijo ali pa uporabijo, storijo kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Stanislav Vrečar

Policisti ob ugotovitvi, da gre za ponarejeno listino, to zasežejo, osebo pa kazensko ovadijo. Za ponarejanje listin je zagrožena zaporna kazen do treh let. Policija preverja vse okoliščine kaznivega dejanja, tudi kje, kdaj in kako so prišli do ponarejenih listin. Vrečar je danes pozval, naj osebe, ki vedo za ponarejevalce ali tiste, ki imajo ponarejene listine, oziroma vedo za primere ponarejanja, naj to prijavijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.