22:13, sob, 27. Jul

Ganljiva izpoved: “Maxi Lion, tvoja smrt ni bila in ne bo zaman”





Poročali smo, da konju, za katerega je pesti držala vsa Slovenija, ni uspelo. Po dogodku, na društvu še vedno letijo številno očitki. V društvu so se odzvali: “Nikakor ne morem in ne morem preboleti. Da lahko nekdo tako zelo poniža tako plemenito žival, ji odvzame tisto malo dostojanstva, ki jim ga dovolimo imeti, jo pozabi in zavrže z najbolj neumnimi izgovori, si izmišlja najbolj neumne izgovore in laži o zdravljenju in ne vem kaki oskrbi…. pa bolj primitivnih izgovorov in laži, še nisem slišala, bolj blesavih dokazov zdravljenja še nisem videla.”

Nadaljnji zapis objavljamo v celoti:

Pa kaj je ta človek mislil, da smo neki butci in da če bo predložil potrdila o nabavljenih zdravilih za koze in nam jih podtaknil kot zdravila za konje, da smo tako neumni, da tega ne bomo vedeli. Pa kako moreš, kako lahko tako zelo uničiš žival, ki ti zaupa, ti je vdana, te ima rada? Ne, ne morem mimo vsega, mimo vseh dokazov, ki jih dobivam. Zato pripravljamo, skupaj s policijo, kazensko ovadbo za mučenje živali. Pa srčno upam, da bodo do takrat, ko se bo tega človeka obravnavalo na sodišču, spremenjene tudi kazni za takšna in drugačna mučenja in povzročanja trpljenja živali.

Maxi Lion, tvoja smrt ni bila in ne bo zaman. Kot sem rekla, si glas trpljenja v nebo vpijočih mučenih in trpinčenih živalskih duš. Si njihov glas, njihov ambasador, njihovo upanje.

Tako kot ste spremljali in podpirali Maxija, upam, da boste podprli tudi nas in naša prizadevanja, da se spremeni, dopolni ,izboljša zakon in pravilnik o zaščiti rejnih živali, da se v pravilnik o zaščiti rejnih živali urgentno vpišejo tudi kopitarji, da se povečajo kazni za mučenje, trpinčenje in zlorabo teh čutečih bitij in da tudi država na svojih zemljiščih, v lasti Sklada kmetijskih zemljišč, uredi zavetišča za takšne živali.

Podprite nas v tem boju, ne bodimo Don Kihoti, ki bi se borili z mlini na veter. Glas ljudstva šteje. In ljudstvo tudi voli. Kmalu. Volili pa bomo tiste, ki bodo do volitev že nekaj naredili in ne samo obljubljali, kaj bodo po volitvah naredili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.