07:17, sre, 11. Sep

Poziv Kustečevi in Janši: “Takoj preprečita to planirano mučenje nad našimi otroci”





Državljansko gibanje Resnica je na ministrico dr. Simono Kustec in predsednika vlade Janeza Janše naslovilo protestno pismo: “da takoj preprečita to planirano torturo nad našimi otroci (za prikaz celotnega maila, kliknite na fotografijo spodaj). V kolikor se to ne bo zgodilo, bo dejansko vstalo več kot pol Slovenije.”

“Ukrepa, ki ju je sprejela Vlada RS glede obveznega testiranja učencev, dijakov in študentov 3-krat tedensko in obvezno nošenje mask za vse, nista v skladu z Ustavo RS in resno kršita več členov Družinskega zakonika ob tem pa vemo, da bosta otrokom povzročila škodo,” so med drugim zapisali v pismu.

V nadaljevanju pa: “Spoštovana gospa ministrica. Namesto, da bi ogrožene postavili na rešilne čolne, potapljamo celo ladjo. Apeliram na vas, saj verjamem, da ste strokovnjakinja na šolskem področju, da se na vse pretege potrudite, da bodo ukrepi, ki so predvideni za izvajanje v šolskem okolju odpravljeni še preden bodo zaživeli v praksi. Šolanje mora pomeniti socializacija, družbeno vzgojo, kvalitetno učenje in predvsem zdrave med otroška druženje.”

V kolikor navedeni ukrepi ne bodo odpravljeni najkasneje do petka, 12. novembra, bodo starši, kot še zapišejo, vzeli stvari v svoje roke in bo naslednji protest enormen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.