11:20, sre, 11. Sep

VIDEO: Ni hotela izkazati izpolnjevanja pogoja PCT. Kaj se je zgodilo za tem?





V Sloveniji morajo od ponedeljka ob izkazovanju izpolnjevanja pogoja PCT osebe pokazati tudi osebni dokument. To je razburilo številne ljudi. Tudi tiste, ki že do zdaj niso hoteli izkazovati izpolnjevanja pogoja PCT.

Tako se lahko zasledi številna nestrinjanja s tem, saj nekateri obiskovalci gostinskih lokalov, poštnih poslovalnic, trgovskih centrov, raznih ustanov tega nočejo narediti ali pa vsaj povedo, da se s tem ne strinjajo. Tako je uporabnica na družbenem omrežju Facebook posnela, kaj se je dogajalo pred poštno poslovalnico na Slomškovem trgu v Mariboru.

Namreč, ker ni hotela pokazati osebnega dokumenta, s katerim bi se identificirala, ni smela v poslovalnico, kjer bi opravila, kar je želela. Morala je zapustiti poslovalnico. Pred njo pa je nato govorila z varnostnikom o pravicah in dolžnostih.

Varnostnik ji je želel pojasniti, da osebe, ki opravljajo to delo, namreč preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT in identificiranje, niso odgovorni za nastalo situacijo in tako odredbo. Prosil jo je za razumevanje.

Več v posnetku:

(Fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.