12:24, pet, 26. Jul

FOTO: Obsežna iskalna akcija pogrešane osebe s srečnim koncem, prostovoljni gasilci to delajo osebno zadovoljstvo: “V korist širše družbe in ne za denar, ki vse bolj maši pore človeštva”





“Na sredin večer smo ob 21.38 prejeli poziv na iskanje pogrešane osebe, ki je na območju Občina Videm, katerega operativno pokriva enota Pgd Leskovec, potekala od 7. ure dalje.️‍
V primeru iskalnih akcij, je kooperacija večih organizacij neizbežna,” so zapisali v PGD Žetale.

Aktivirane številne enote, pri akciji pomagali tudi domačini in svojci

V nadaljevanju so zapisali, da so bila v namen iskanja aktivirana vse enote Gasilska zveza Videm (prisotni Pgd Leskovec, PGD Žetale, PGD Sela, Prostovoljno gasilsko društvo Tržec, PGD Videm Pri Ptuju), sosednja enota iz PGD Cirkulane, Policijska postaja Podlehnik z vpoklicanimi rezervisti drugih okrajev, vodniki reševalnih psov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije Podravske regije ter skupina iskalnih psov Kinološka Zveza Slovenije. “Pri iskalni akciji so seveda pomagali tudi domačini in svojci,” dodajo.

FOTO: PGD Žetale

“Gasilska vloga je v podobnih situacijah potrebna, saj je organiziranost na tem nivoju zelo hitra, številčnost pa je zraven ustreznih taktičnih postopkov, pri iskanju ključna. Poudariti je potrebno, da nemalo kateri pripadnik prostovoljnih sil zaščite in reševanja ob podobnih priložnostih nesebično namenja dopust, prosti čas ter na razpolago nudi svoje znanje, za pomoč ostalim,” zapišejo v prostovoljnem društvu.

FOTO: PGD Žetale

“To delamo za osebno zadovoljstvo, v korist širše družbe in ne za denar, ki vse bolj maši pore človeštva. Največja zahvala, ki presega vse materialne dobrine, je uspešen zaključek intervencije in »iskrena hvala«. V zadovoljstvo vseh je epilog iskalne akcije pozitiven,” še zapišejo.

Pogrešana oseba je bila najdena. Končno pomoč so ji nudili v Splošni bolnišnici Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.