12:20, pet, 26. Jul

Da je 22-letnica preživela, je medicinski čudež: “Dobila sem najmanj šestnajst silovitih vbodov. S konico mi je naredil majhno luknjo v srce.”





Oktobra se je v Postojni zgodil poskus uboja. Policisti so bili obveščeni, da je moški večkrat zabodel 22-letnico, ki so jo odpeljali v bolnišnico.

Vanja Zgonec je za Slovenske novice razkrila podrobnosti dogajanja. Zdravniki pravijo, da je pravi čudež, da je preživela. Tri dni je preživela v komu v ljubljanskem kliničnem centru. Potrebna je bila operacija in med operacijo so jo morali oživljati kar trikrat.

Dobila sta se, ko ji je pod pretvezo dejal, da ima podatke, ki so povezane z njo in službo. Rekel ji je naj sede v avtomobil, a tega ni želela. Nato jo je zgrabil za vrat in mora se je začela. Dogajanje je videl domačin, ki je kadil na balkonu in stekel na pomoč. Vanja je prepričana, da bi sicer storilec končal svoje delo.

22-letnica je za Slovenske novice povedala, da je napadalca spoznala v podjetju, kjer sta delala skupaj v proizvodnji. Prav tako je tam delala storilčeva žena. “Dobila sem najmanj šestnajst silovitih vbodov od trebuha navzgor: v trebuh, glavo, vrat, kamor ja padlo.”

Posledice tega so bile možganske kapi, hudo poškodovana jetra. “S konico mi je naredil majhno luknjo v srce, večkrat mi je prebodel pljuča,”
je za njih opisala Vanja. Zdravniki so ji dejali, da je medicinski čudež, njen napredek je namreč neverjeten. Povedali so ji, da bi večina zaradi takšnih poškodb umrla takoj. Danes težko diha, srce ji bije prehitro, močno se ji je poslabšal vid. Mučijo jo more, v njej je velik strah.

Njen mož je dejal, da tega ne bi privoščil niti največjemu sovražniku.

FOTO: Facebook osebni profil

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.