18:27, ned, 7. Jul

Moški v Mariboru začel mastrubirati pred žensko in jo otipaval, ženska je s kraja pobegnila





Včeraj smo poročali o dogodku, ki se je zgodil na parkirišču ob Mariborskem otoku.

Ob tem smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor in jih povprašali, ali so v preteklosti že obravnavali kakšen podoben dogodek. “Dogodka, ki ga opisujete v vašem vprašanju nismo obravnavali oziroma do sedaj ni bil naznanjen policiji,” so zapisali in dodali, da so sicer na navedeni lokaciji policisti PP Maribor I obravnavali podoben primer.

Kazen zapora od šestih mesecev do desetih let

Miran Šadl pove, da je neznani storilec 1. julija, v večernih urah na sprehajalni poti, v bližini Mariborskega otoka, pristopil do oškodovanke, stare 35 let, pred katero je pričel masturbirati ter jo tudi brez njene privolitve prijemal po različnih delih telesa, dokler le-ta ni pobegnila s kraja: “V opisanem primeru so obravnavali kaznivo dejanje Spolnega nasilja po I. odstavku 171. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za kar se storilec kaznuje z zaporom do šestih mesecev do desetih let.”

Seznanjeni smo tudi s primerom, ko je moški nastavil listek s pozivom, da ga pokliče za oralni odnos proti plačilu. “V primeru, ki ga opisujete pa ni podanih vseh elementov kaznivega dejanja (ni uporabljene neposredne sile ali grožnje), ampak ima navedeno dejanje znake prekrška po 3. odstavku 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1),” pojasni Šadl.

Ta določa: Kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi, za kar se storilec kaznuje z globo od 208,65 do 417,29 evrov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.