16:36, tor, 30. Apr

NEPREDSTAVLJIVO: Koliko ton božičnih izdelkov smo lani uvozili





Naše navade, kdaj postaviti božično drevo in ga okrasiti, se razlikujejo. Nekateri naredijo to na začetku decembra, drugi tik pred božičem, tretji nekje vmes med 1. in 24. decembrom. Drevo pa se seveda tudi okrasi.

Od umetnih do naravnih materialov za okraske

Božično oziroma novoletno drevo se lahko okrasi na različne načine. Nekateri kupijo okraske, ki jih več let zaporedoma obešajo na drevo. Gre za razne lučke, okrasne bunkice, zvezdice, koralde, trakove in druge podobne izdelke iz umetnih materialov, ki jih nato shranijo v škatle in jih vsako leto znova dajo na drevo. Drugi prisegajo na izdelke iz naravnih materialov, ki prav tako lahko zdržijo več let, če so primerno shranjeni. V vrtcih in šolah ter ponekod v domovih naredijo otroci tudi okraske iz papirja, npr. snežinke.

Večji božični izdelki na balkonih, terasah …

Mnogi gredo še nekaj korakov naprej in okrasijo svoje domove z Božički, ki plezajo po  balkonih, oknih, in imajo še več večjih božičnih izdelkov, od snežakov, jelenov in drugega na terasah, balkonih, pročeljih hiš, vrtovih in drugod okrog hiše.  Po domovih pa seveda še namizne pogrinjke, vence na mizah in vratih, sveče, cvetje in drugo.

Izdelke si naredijo sami ali jih kupijo, ogromno je tudi uvoza

Statistični urad Republike Slovenije pa je postregel s podatkom, koliko ton božičnih izdelkov smo lani uvozili. Številka je res izjemna. Znaša namreč kar 453 ton.

Ob tem podatku, pa so hudomušno še vprašali, ali spadate med tiste, ki komaj čakajo na 1. december, da bi postavili in okrasili božično drevo, ali pa spadate med tiste, ki se 24. decembra skušajo spomniti, kam so pospravili novoletne okraske.

Je pa zagotovo tudi zanimivo vprašanje, kdaj po praznikih ljudje pospravijo božično/novoletno drevo in okraske. Nekateri namreč to naredijo takoj po praznikih, nekateri pa čakajo še ves mesec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.