20:37, tor, 30. Apr

POBEG IZ KARANTENE: Zakonca zbežala iz karantene, ujeli so ju na letališču





Po Evropi pri potnikih, ki so prišli iz Južne Afrike, odkrivajo okužene s koronavirusom. Za 61 potnikov, ki so prileteli v Amsterdam in so pri njih potrdili okužbo, so nizozemske oblasti odredile karanteno. Zakonski par, ki so mu prav tako odredili karanteno in ga namestili v hotel, pa je od tam pobegnil in se odpravil na letališče.

Mož in žena bi morala ostati v karanteni v hotelu, a sta od tam pobegnila na še vedno neznan način. Različne enote namreč zagotavljajo, po poročanju portala RegionalObala.si, da nihče ne more v hotel in tudi ne iz njega. A Špancu in Portugalki je to očitno uspelo. Odpravila sta se na letališče, od koder sta hotela odleteti v Španijo.

Tam pa so ju ujeli in spravili v bolnišnico. Pri enemu od njiju so potrdili okužbo z novim koronavirusom, po poročanju tujih tiskovnih agencij pa se ne ve, ali gre za nov sev omikron. Portal še poroča, da jima zaradi pobega iz karantene grozi kazen. Tožilstvo se bo še odločilo, ali bo sprožilo postopek zaradi ogrožanja javne varnosti.

(Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.