19:53, čet, 2. Maj

Nov vihar v vrhu Desusa: odstopil je predsednik sveta stranke Anton Urh





V stranki DeSUS prihaja do novih odstopov. V svetu stranke so namreč trenja dobila novo poglavje, od katerega pa se hočejo poslanci te stranke distancirati.

Na srečanju sveta stranke DeSUS je namreč odstopil sveta stranke Anton Urh, dejal je, da je bil nekaterim članom trn v peti, poročajo na portalu 24ur.com. Poslanci te stranke so ob tem sporočili, da se distancirajo od dejanj vodstva stranke na današnji seji. Ljubo Jasnič, predsednik DeSUSa je namreč dobil pooblastilo za pogovore o mogočem sodelovanju z drugimi strankami na novih volitvah, sam pravi, da je DeSUS samostojna stranka, a vidi možnost povezovanja z nepovezanimi poslanci.

Anton Urh pa je potrdil, da je odstopil. Pravi, da če ne bi tega storil sam, bi ga najverjetneje razrešili. Za portal je dejal še, da je bil vedno za to, da je DeSUS samostojna stranka in da mora spoštovati načela ob ustanovitvi, namreč varstvo upokojencev, socialno šibkih in invalidov.  Izpostavil je še, da se DeSUS ne bi smel povezovati z drugimi političnimi strankami.

Anton Urh, nato pa še Emil Kumer odstopila in odšla s seje

Odstopil pa ni samo Urh, ampak tudi njegov namestnik Emil Kumer. Oba sta eden za drugim odšla, vodstvo pa je prevzel Srečko Felix Krope.

Poslanci stranke DeSUS so se na dogajanje odzvali

Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič so zapisali, da se se od dejanj vodstva stranke na današnji seji sveta stranke DeSUS distancirajo.

(Fotografija: Anton Urh. Vir, DeSUS, spletna stran stranke desus.si)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.