23:13, čet, 12. Sep

VIDEO: Pred izredno sejo v Mariboru si mariborski svetnik želi, da pomislijo na občane in ne na poslovanje podjetij





Danes popoldne je sklicana izredna seja mestnega sveta Mestne občine Maribor. Župan Saša Arsenovič bo predstavil njegovo rešitev za visoke zneske na položnicah za ogrevanje Energetike Maribor.

V izjavi nam je samostojni mestni svetnik Miha Recek pojasnil, da ga županov predlog pravzaprav skrbi.

A malce čudi odločitev, da je predlog mestnega svetnika Miha Receka uvrstil na dnevni red kot prvo točko. Župan Saša Arsenovič je sicer dal na mizo predlog za 30-odstotno subvencijo cene ogrevanja za november in december za gospodinjstva, ki jih ogreva Energetika Maribor.

Če bo mestni svet sprejel predlog župana, bo Energetika Maribor občanom zaračunala 70 odstotkov novembrske in decembrske položnice, preostanek pa mestni občini. S takšno rešitvijo bosta po mnenju župana tudi zagotovljena stabilnost in pozitivno poslovanje podjetju Energetika Maribor, kljub temu da je v minulem obdobju Energetika Maribor Mestni občini Maribor nakazala kar 1,1 milijona evrov z dobičkom.

Med poročevalci bo na današnji izredni seji tudi zdaj že nekdanji direktor Energetike Maribor, Alan Perc, ki pa je sicer predlagal 40 oz 30 odstotni popust, a bi tega krila Energetika in ne občinski proračun.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.