01:20, pet, 13. Sep

Saša Arsenovič klonil pod pritiskom Mariborčanov





Mariborski mestni svetniki so na današnji izredni seji večinsko soglašali s 30-odstotno subvencijo variabilnega dela cene ogrevanja za november in december za gospodinjstva, ki jih ogreva Energetika Maribor.

To rešitev je mariborski župan ponudil po tem, ko je zelo podobno predlagal, zdaj že nekdanji direktor Energetike Maribor, Alan Perc, le da bi denar za pomoč občanom zagotovila Energetika Maribor. A župan s to idejo ni soglašal, Perca je najprej pozval, da naj odstopi, ker ni, ga je nadzorni odbor razrešil.

Arsenovič je takrat ponudil Mariborčanom rešitev s tem, da bi razliko položnice za ogrevanje od lani in letos plačali na obroke, in sicer v poletnih mesecih. Ker je po tem predlogu med Mariborčani završalo, pojavili so se komentarji, da jih ima za norca, si je, kot kaže, kmalu premislil in klonil pod pritiskom občanov.

Cena toplote se je v Mariboru v novembru v primerjavi z novembrom lani zvišala za 120 odstotkov

Je pa res, da bo s tem, ko je bil njegov predlog na današnji izredni seji sprejet, obremenjen proračun MO Maribor, torej proračun vseh občanov mesta in ne le tistih, ki se ogrevajo na Energetiko Maribor, kljub temu, da bo denar namenjen le njim. Cena toplote se je v Mariboru v novembru v primerjavi z novembrom lani zvišala za 120 odstotkov in mestni svetniki so se strinjali, da je prizadetim občanom treba pomagati. So pa imeli različna mnenja glede vrste pomoči.

Sicer pa je bil na današnji seji prvi poročevalec Alan Perc, ki je vnovič pojasnil, kako poteka zakup zemeljskega plina. Prav tako je še enkrat poudaril, da je sam videl rešitev v komercialnem popustu, ki bi 30 oz. 40 odstotkov zneska na položnicah kril odjemalcem Energetike Maribor. Meni, da je predlog, da se znesek krije iz občinskega proračuna neustrezen, saj se veliko Mariborčanov ne ogreva z Energetiko Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.