14:24, ned, 28. Jul

SRHLJIVO: V hiši upokojenca so našli sto mrtvih mačk, nekaj mrtvih veveric in podgan ter pasjo čeljust





V domovanju nekega francoskega upokojenca so našli trupla sto mačk, ki jih je upokojenec dal v plastične ali lesene posode, v hiši in njeni okolici pa so našli tudi ostanke veveric, podgan in pasjo čeljust.

Na to, da ima njen stric shranjenih doma trupla živali, je prostovoljsko združenje za zaščito živali, opozorila nečakinja 81-letnika. Ta je namreč, potem ko so ga zaradi bolezni odpeljali v nedeljo v bolnišnico, vstopila v njegovo hišo in tam odkrila srhljive prizore. O tem je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Mrtve mačke je hranil v posodah

Večina mrtvih mačk je bila shranjena v zaprtih plastičnih ali lesenih posodah, je poročal regionalni časopis Nice-Matin. Poleg mačk so v hiši in njeni okolici našli tudi ostanke veveric in podgan ter pasjo čeljust. “Po položaju sodeč je bila večina mačk že mrtva, ko so bile položene v škatle,” je za AFP povedal Philippe Desjacques, predsednik društva za zaščito živali La Tribu du Fourmilier. “Vendar pa menimo, da sta bili vsaj dve zaprti živi,” je dodal.

Rešili so več kot 20 hudo podhranjenih mačk

Ob tem so iz hiše rešili tudi več kot 20 živih, toda hudo podhranjenih mačk, ter jih predali veterinarjem ali zavetiščem. Na kavču v dnevni sobi so našli tudi razmesarjene ostanke ene od mačk, ki so jo delno požrle preostale živali.

Upokojenec verjetno zaradi bolezni in osamljenosti kopičil živali

Philippe Desjacques je še povedal, da je upokojenec verjetno trpel za sindromom, pri katerem ljudje pri sebi kopičijo veliko število živali, pogosto zaradi osamljenosti, ne da bi lahko skrbeli za njihove potrebe. Desjacques je povedal tudi, da bodo združenja za zaščito živali proti moškemu vložila kazensko ovadbo zaradi okrutnega ravnanja z živalmi in malomarnosti.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.