14:16, sob, 6. Jul

FOTO in VIDEO: Invalidnemu fantu so hoteli polepšati dan, sledil je postopek policije in inšpekcije





Včeraj so inšpektorji in policisti na Ptuju obravnavali zaradi prijave o kršenju preventivnih ukrepov skupino ljudi, ki je invalidnemu fantu Mateju pripravila sicer prijetno presenečenje ob zbiranju prostovoljnih prispevkov zanj in za njegovo mamo.

19-letni Matej, ki je zaradi prometne nesreče v njegovem ranem otroštvu invalid, mama in njegov kuža so prišli na obisk na Ptuj. Mateja je z dobrodošlico sprejela ptujska županja Nuška Gajšek, ob spremljavi dobrodelne kitare 20za20 pa je Mateju zapel Miran Rudan.

Mateju so pripravili presenečenje na ptujski tržnici, kjer je Miran Rudan zapel, izdelovalec unikatne kitare, ki jo bodo prodali na dražbi, izkupiček pa bodo dali v sklad za Mateja, Jernej Ježovnik ga je spremljal na dobrodelni kitari, za ritem pa je poskrbel kar Marko Soršak Soki. In 19-letnik, ki obožuje glasbo, ter njegova mama sta uživala na mini koncertu.

Na tržnico prišla policija in inšpektorji zaradi prijave o kršenju preventivnih ukrepov

Veselje Mateja in drugih je bilo zaradi dobrodelne akcije, presenečenja, ki je prinašalo dobro voljo in pozitivno energijo, ni trajalo dolgo. Nekdo jih je namreč prijavil, da kršijo preventivne ukrepe. Tako so na tržnico prišli policisti in inšpekcija.  Humanitarec in bobnar Marko Soršak Soki je ob tem milo rečeno jezen, saj so njihovi nameni bili dobronamerni in dobrotniški: “Mateju smo pripravili samo presenečenje. Povabili smo ga v naše najstarejše mesto, županja ga je toplo sprejela, Miran Rudan mu je osebno prišel zapet štiri skladbice in vse to, da bi bila lepa praznična gesta.”

“Ti, ki si poklical, a misliš, da bi Matej to tebi naredil?”

Osebi, ki jih je prijavil, je namenil te besede:  “Kakšen človek si, da pokličeš inšpekcijo in policijo, ker na svežem zraku fantu, ki živi že celo življenje na vozičku, pripraviš presenečenje za božička? A lahko še prosim živimo? Ti, ki si poklical, a misliš, da bi Matej to tebi naredil? Sredi belega dneva za 15 minut pesmi greš ti obremenjevat oblasti. Zakaj? Ker lahko? Ker ti nekaj ne paše? Ker nekdo ni imel maske ali kaj? A sploh veš kaj si naredil? Si nas hotel kaznovati?”

Po neuradnih informacijah smo izvedeli še, da inšpekcija naj ne bi med postopkom odkrila nepravilnosti. Izrečenih pa naj bi bilo nekaj opozoril. Ko izvemo več informacij, bomo o tem poročali.

Pomoč za Mateja se še naprej zbira

O sami dobrodelni akciji, v kateri Soki zbira prostovoljne prispevke za Mateja skupaj z Jernejem Ježovnikom, slovenskimi glasbeniki in Društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, smo poročali tudi mi.

Foto: Marko Soršak Soki “20 za 20”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.