10:17, ned, 7. Jul

Mariborska občina A.T. Kearneyu nakazala že več kot 80 tisoč evrov





Podjetje A.T. Kearney je imelo z Mestno občino Maribor prvo pogodbo sklenjeno že v letu 2019. Pravzaprav so takrat sklenili dve pogodbi.

MO Maribor imela v letu 2019 sklenjeni dve pogodbi, in sicer:

– Pogodbo o strateškem svetovanju in pripravi strokovne študije na projektu: Utemeljitev pobude za oblikovanje holdinga komunalnih podjetij Mestne občine Maribor in analiza učinkov oblikovanja holdinga v vrednosti 24.375,60 evrov, ki je bila sklenjena 17. maja 2019.
– Pogodbo o izvedbi poslovnega sodelovanja pri oblikovanju organizacijske strukture JHMB v vrednosti 28.999,00 evrov, ki so jo sklenili prav tako še 2019, in sicer 19. novembra.

Leta 2020 očitno njihovih svetovanj niso potrebovali, so se pa z najvišjim naročilom do zdaj, na A.T. Kearney iz mariborske občini obrnili letos. In sicer so jo sklenili 16. avgusta.

V letu 2021 pa eno pogodbo:

– Izvedba storitve Analiza učinkovitosti poslovanja MO Maribor v vrednosti 30.439,00 evrov.

Ne pozabimo, A.T. Kearney je svetovalno podjetje tudi Javnemu holdingu Maribor, kjer imajo sklenjeno pogodbo, ki je je vredna 68.571,43 evrov, in sicer za “poslovno svetovanje podpore pri implementaciji modela holdinga JHMB”. Pogodba z njimi je sklenjena z 9. 6. 2021 in velja do 14. 6. 2022. Prav tako imajo sklenjeno pogodbo z vsemi javnimi podjetji, ki so del Javnega holdinga Maribor. Ni kaj, očitno podjetje A.T. Kearney kar dobro služi na račun javnega denarja Mariborčanov.

Posamezne aktivnosti znotraj projekta so zaupne narave in jih ne razkrivajo

S podjetja pa na naša novinarska vprašanja odgovarjajo: “V svetovalni družbi A. T. Kearney smo bili julija letos izbrani kot izvajalec za projekt »Poslovno svetovanje podpore pri implementaciji modela holdinga JHMB pri doseganju sinergijskih učinkov JHMB in v holding povezanih družb« na podlagi sodelovanja v postopku javnega razpisa s strani naročnika Javnih holding Maribor. Podpisana je bila večpartitna pogodba, katere podpisniki so Javni holding Maribor, šest javnih podjetij pod okriljem holdinga in družba A. T. Kearney. Posamezne aktivnosti znotraj projekta so zaupne narave in jih ne razkrivamo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.