10:24, ned, 7. Jul

Študenti Univerze v Mariboru zmrzujejo





Na nas se je obrnilo več študentov Tehnične fakultete v Mariboru, ki so povedali, da jih v prostorih, kjer se izvaja učni proces zebe.

Po naših informacijah naj bi se to vleklo že iz decembra. Obrnili smo se na Univerzo v Mariboru, da bi preverili kaj se dogaja.

Počila je toplovodna cev, ki pa še ni popravljena

“Sistem ogrevanja na tehniških fakultetah v 13 objektih deluje, izjema je samo južni del B objekta, kjer je zaradi dotrajanosti počila toplovodna cev, ki je v postopku interventnega popravila. Sanacija bo predvidoma zaključena do konca tega delovnega tedna,” so pojasnili za naš mediji.

Izognili pa so se odgovoru, od kdaj je tako, ter se je zagotovljeno minimalnim standardom pri učnem procesu. Še enkrat smo jih prosili za te informacije, a jih zaenkrat še nismo dobili.

Po tem, ko smo članek objavili pa so le podali natančnejše odgovore

Danes, 7. januarja pa so svoje odgovore na UM le dopolnili: “Izpostavili bi, da študentje UM ne zmrzujejo v predavalnicah, kot ste zapisali v vašem mediju, čeprav ste prejeli odgovor na Vaša vprašanja. Dodatno pojasnjujemo, da je vreme ob vrnitvi v predavalnice po novoletnih praznikih bolj toplo in da stopinje v predavalnicah niso padle pod vrednosti, ko bi bila motena izvedba. Prav tako izpostavljamo, da se na vodstvo fakultet, ne na vodstvo UM ni obrnil noben študent, niti noben zaposleni na UM z navedbo, da bi ga zeblo in da ne bi imel možnosti ali želel biti prisoten pri izvedbi študijskega procesa. Sam sistem ogrevanja v južnem delu B objekta na tehniki ne deluje od ponedeljka, 3.1.2022. Fakulteta je takoj izkazala skrbnost, pristopila k reševanju problema, ki se lahko zgodi v vsaki stavbi, ne glede na njen namen. Delno so bila predavanja prestavljena v najete predavalnice SERŠ, delno se bo v petek in preventivno še ponedeljek del pedagoškega procesa selil v prostore rektorata. V B objektu na tehniki trenutno ne deluje sistem ogrevanja v 4 predavalnicah.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.