17:22, sob, 14. Sep

Deveti dan iskanja za Matejem: Forenzik meni, da odgovora ni v reki, ampak zunaj, vedeževalka pa….





Mineva deveti dan odkar iščejo pogrešanega Mateja. “Odgovor, kaj se je zgodilo z Matejem, ni v reki ampak v klubu,” je dejal forenzik Časlav Ristić za jutranji.hr. Zanima jih ali je Matej šel v vodo in na katerem mestu. V nadaljevanju pa pove, da je vzrok v restavraciji, zaradi česar je tekel iz nje, zakaj, pa meni, da vedo prijatelji.

“Oni namreč vedo ali so pili alkohol, uživali droge”

Na tem mestu doda tudi, da je med tem, ko so Mateja videli zadnjič, do trenutka, ko so njegovo izginotje prijavili, preteklo veliko časa in so v tem času izgubili veliko sledi. Ker gre za frekventno lokacijo, je iskanje sledi težko, a forenziki se trudijo, da najdejo čim več sledi.

“Ni dokaza, da je v reki”

Kot zapišejo v nadaljevanju na jutranji.hr je možno, da na mestih ob reki ni sledi, saj ni dokaza, da je padel oz. vstopil v reko, vstopa v vodo kamere namreč niso posnele. Obstajajo posnetki, na katerih nekdo plava in obstajajo sumi, da gre za Mateja, ugotoviti je potrebno, ali gre zanj. Je pa dejstvo, da oseba na posnetku zelo dobro plava, kar je nekoliko nenavadno za nekoga, ki bi bil v precej alkoholiziranem stanju, čudna jim je stran, v katero oseba na posnetku plava, saj ne plava v smeri proti kopnem.

Kot še poroča prej omenjen portal, bi morali ključne zadeve vedeti Matejevi prijatelji. Dejstvo je, da je bila Sava zelo hladna in v kolikor je šel vanjo, je skoraj nemogoče, da bi izplaval. Potonil bi v zgolj minuti.

Oče Nenad je povedal, da razmišlja o sto različnih možnih scenarijih, a zanima ga zgolj resnica, ki ga bo pripeljala do Mateja. Meni, da je Matej vedel kam teče in zakaj. Tekel je ob robu ceste, do taksija, ki pa žal ni bil prost. “To vse nakazuje na to, da se je zavedal, kaj počne,”
dodaja.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije in Višje javno tožilstvo v Beogradu sta edina dala in bosta podala uradne podatke o iskanju pogrešanega hrvaškega državljana Mateja Periša. Vse druge informacije, ki se pojavljajo v medijih, niso uradne ali potrjene, saj to tožilstvo v sodelovanju z ministrstvom za notranje zadeve aktivno sodeluje in usmerja iskanje pogrešanega mladeniča – je dejal Stefanović,
višji državni tožilec v Beogradu.

Polici se je javila tudi vedeževalka, ki trdi, da se je Matej spustil v stopnicah v rov in si poškodoval nogo. Kot poroča portal alo.rs je dejala, da je pobegnil in se skril. Opisala je, da gre za star tunel, ki je v bližini kanalizacije. Števili so jo obsodili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.