13:18, ned, 1. Sep

Policisti včeraj obravnavali kar 24 prometnih nesreč in številne ilegalne prehode meja





Policisti operativno komunikacijskega centra policijske uprave Maribor so med 5. uro včeraj in 5. uro danes, sprejeli 185 klicev, od tega je bilo 80 klicev takšne vrste, na katerega so se morali policisti odzvati in posredovati na kraju dogodka. V tem obravnavanem obdobju so policisti odkrili 6 ilegalnih prehodov državne meje med RH in R. Slovenijo.

Prav tako so v tem obdobju obravnavali:
– 12 kaznivih dejanj,
– 21 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 10 povoženj divjadi,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih,
– enega kršitelja so pridržali po določbah ZP-1 zaradi kršitve ZJRM.

Izpostavljajo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Zaradi vrnitve na delo v tujini se je močno povečal vstop osebnih vozil na mejnih prehodih z R. Hrvaško. Vsi podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so potnikom dostopni v aplikaciji Zastoji na mejnih prehodih na spletni strani policija.si in se sprotno osvežujejo.

V postopku imeli 17 oseb

Zaradi povečanega prometa na mejnih prehodih pa so policisti posledično, pri opravljanju nalog s področja varovanja državne meje, odkrili več ilegalnih prehodov državne meje na mestih, ki niso namenjena prehajanju državne meje in tako imeli v postopku 17 oseb, ki so ilegalno prestopili državno mejo. V glavnem gre za državljane Hrvaške in BiH.

Včeraj ob 19.01 uri so imeli policisti v postopku državljana Nemčije in državljanko Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 19.28 so na istem mestu imeli policisti v postopku štiri državljane BiH, ki so z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imel ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnikom pa izrekli opozorilo.

Ob 22.37 uri so na istem mestu policisti imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

Ob 22.43 uri so na istem mestu imeli v postopku 4 državljane Hrvaške.

Ti so z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnikom pa izrekli opozorilo.

Ob 23.30 uri so policisti na istem mestu imeli v postopku dva državljana Bolgarije, ki sta z osebnim avtomobilom bolgarskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Ob 3.29 uri pa so imeli v postopku še dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.