03:32, tor, 30. Apr

Burno dogajanje na Športu Maribor, zakaj v razpis za novega direktorja?





Na zadnji seji nadzornega sveta podjetja Šport Maribor, ta ponedeljek popoldne, so potrdili točko “Razpis za direktorja družbe.” Bo Šport Maribor torej kmalu imel kar dva direktorja?

Nadzornikom vabilo s točko “razpis za direktorja družbe”

Matjaž Štandeker, predsednik nadzornega sveta je poslal nadzornikom in direktorju predlog dnevnega reda redne seje nadzornega sveta zavoda. Na vabilu je jasno razvidno, da je na dnevnem redu tudi 15. točka dnevnega reda, kjer Štandeker zapiše: »Razpis za direktorja družbe«. Kar malce nenavadno, glede na to, da družba ima direktorja – Tadeja Mežnarja, ki ima pogodbo vse do leta 2024.

Na seji so ta dnevni red potrdili in 15. točko tudi sprejeli. Tadeja Mežnarja smo prosili za komentar omenjene zadeve, pojasnil nam je, da ve le to, da ime veljavno pogodbo, težko pa komentira kaj se bo zgodilo. Nam je pa pojasnila podal Matjaž Štandeker: “Razpis bomo objavili zaradi preoblikovanja podjetja ter s tem do predvidenega povečanega obsega dela, do katerega bo prišlo s prenosom koncesije za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč iz Marproma na Šport Maribor. Ne gre za nezaupnico direktorju Mežnarju, ampak za preveritev trga kadrov, glede kakovostnih kandidatov, ki bi lahko prevzeli tako obsežne in odgovorne naloge v prihodnje.” 

Nižanje stroškov, z novo direktorsko plačo? 

Kljub temu, da je te naloge očitno do zdaj lahko opravljal en direktor, pa bo sedaj očitno dela preveč za enega. Lahko si odgovor Štandekerja razlagamo tudi tako, da bo zdaj manj dela na Marpromu, če se dejavnost upravljanja pohorskih žičnic in smučišč seli na Šport Maribor, a tam pa direktor ostaja. V vsakem primeru bo za enako količino dejavnosti eno direktorsko mesto na novo ustanovljeno. Konec koncev to pomeni nov strošek, namesto nižanja stroškov, bi tako še eni osebi nakazovali direktorsko plačo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.