16:32, ned, 28. Jul

Od neprebolevnika do prebolevnika s hudimi posledicami





Medtem, ko nekateri še niso preboleli covida-19, nekateri pa so v času epidemije se okužili z novim koronavirusom in bolezen preboleli, se pojavljajo tudi primeri, ko je ista oseba bila v vsem tem času dvakrat okužena in obakrat prebolela.

Naše bralce smo v pretekli anketi vprašali, ali so in kolikokrat so preboleli covid-19 (katerokoli različico). Od 2.531 sodelujočih je 1.242 ali 49 odstotkov odgovorilo, da covida niso imeli. V tem času je 892 sodelujočih ali 35 odstotkov imelo covid-19 enkrat. Pojavljajo se tudi primeri, ko so bolniki že drugič zboleli zaradi koronavirusom. Takih, ki so sodelovali v naši anketi in izbrali tak odgovor, je 230 ali devet odstotkov. Nekaj pa jih pravzaprav ne ve, ali so imeli covid ali ne. Ta odgovor je izbralo 120 sodelujočih oziroma pet odstotkov. Nekaj (47 sodelujočih ali dva odstotka od vseh) pa pravi, da so bolezen imeli trikrat ali večkrat.

Komentatorji z različnimi izkušnjami: od neprebolevnika do  prebolevnika s hudimi posledicami

Anketo smo delili tudi na družbenem omrežju. Komentatorji so pod delitvijo napisali tudi širše odgovore in tako nekateri povedali, da niso niti cepljeni niti prebolevniki. Ob tem je en komentator zapisal, da je necepljen neprebolevnik, ki ni prebolel nobene različice, ob tem pa se sprašuje, zakaj se posiljuje s cepivom. Ena od uporabnic Facebooka je zapisala, da je prebolela v hudi obliki, da si ne želi še enkrat zboleti, cepljena pa ni iz osebnih razlogov. Dodala je še, da se vsak odloči, kot se pač odloči. Ena druga pa je zapisala, da so bili v družini prejšnji mesec vsi štirje člani bolni, da niso bili cepljeni, da nekaj dni niso imeli voha in okusa, z glavobolom in enim dnevom vročine. Pravi, da je bila v življenju od česa drugega bolj bolna.

Komentarjev je bilo še več. Tako je ena od komentatork dejala, da se je okužila od moža, da je rahlo prehlajena, brez vročine, z normalnim počutjem. In da bi s takim prehladom v normalnih časih delala na polno paro. Eden od komentatorjev pa je zapisal drugačno izkušnjo, namreč da pozna nekaj ljudi, ki so necepljeni preboleli korono, danes pa niso sposobni vzet tipkovnice in napisati, kaj oni mislijo o koroni, da se učijo hoditi. Ena komentatorka je zapisala, da je prebolela enkrat in da je bilo zelo hudo, da je bila na urgenci, da je dobila infuzijo in da še po treh mesecih ni dobra.

Izkušenj, kako so prebolevali, je zapisanih še več. Tako ena komentatorka opisuje, da njena hčerka zdaj preboleva in da nima znakov okužb oziroma bolezni, da je od partnerja hčerka na PCR-testu bila pozitivna, na hitrih testih pa ne. Ter da se ostali člani družine niso okužili, čeprav so skupaj, ona pa je tudi noseča in bila v stiku z okuženimi osebami, a da se sama ob tem ni okužila. Eni komentatorji so zapisali, da niso ne cepljeni, ne zboleli. En pa je še poudaril, da ni bil na nobenem testiranju, da ni cepljen in se ne namerava cepiti in da zanj covida ni.

Komentarjev z opisi, kaj se je uporabnikom med prebolevanjem dogajajo, kako stopnjo obolelosti so imeli, kakšne imajo posledice ali pa da niso preboleli ter ali so cepljeni, necepljeni in ali se testirajo, je pod delitvijo pretekle ankete še več.

Na naši spletni strani pa je že objavljena nova anketa, pri kateri lahko sodelujete.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.