06:20, ned, 7. Jul

Fafangel napovedal, kdaj lahko pričakujemo konec karanten





Svet24 poroča, da je predstojnik Centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel, v pogovoru z njihovim komentiral PCT in ukrepih, ki nas čakajo.

“Cepljeni kažejo s prstom na necepljene, necepljeni kažejo s prstom na cepljene. To je največja škoda,” navaja Svet24.si. Povedal je, da bodo nekatere stvari ostale z nami tudi v prihodnji zimi, a prva ključna predpostavka je, da virus ostane takšen kot je. Zavedajo se, da bi lahko številke septembra začele ponovno rasti.

Pove tudi, da trenutnih številk ni moč primerjati s tistimi pred tedni: “Najprej greš na hitri antigenski test (HAGT), in če si pozitiven, opraviš PCR, zaradi česar nato raste delež pozitivnih.”

Poudari, da se situacija še vedno lahko poslabša in doda: “Verjetno smo si z omikronom na svetovni ravni kupili nekaj mesecev, ki jih moramo izkoristiti za precepljenost prebivalstva na svetovni ravni, da se izognemo novim različicam.” Po njegovem mnenju bi moralo samotestiranje ostati dostopno, sam pa bi spremenil sistem testiranja in dal fokus na tiste, ki test potrebujejo za klinično obravnavo. Na eno izmed vprašanj je odgovoril tudi, da bi lahko, v kolikor bo šlo vse po najboljši poti, marca konec karanten.

Več pa TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.