12:22, ned, 28. Jul

To so simptomi obolelosti z omikronom





Strokovnjaki ugotavljajo, da so simptomi za obolelost z različico omikron drugačni od simptomov za prejšnje različice covida-19.

Za zdaj velja, da omikron povzroča blažje simptome.  Ugotavljajo, da vpliva na zgornja dihala, pri večini bolnikov pljuča niso ogrožena, pišejo pri Slovenskih novicah. Nekateri se ne testirajo, ker gre za lažje oblike in je težko razlikovati od prehlada. Tako pravijo, da če ste bili pred kratkim bolni, imeli občutek, da gre za prehlad, bi lahko ugotavljali, ali ste imeli simptome omikrona, kot so jih zapisali na The Times of India.

Prepoznavni simptomi

Največkrat gre za povišano telesno temperaturo, kašelj, tudi izgubo vonja in okusa pri okužbi s koronavirusom. Omikron pa naj bi zadeve obrnil na glavo. Pri njemu namreč v ospredje stopijo simptomi, kot so boleče in srbeče grlo, smrkanje, glavobol, boleči udi in utrujenost. V The  Times of India so zapisali, da bi se morali testirati vsi, ki imajo te simptome, sploh če so se okužili v družini ali v neki skupini vsi, eden za drugim, saj je omikron zelo nalezljiv.

Ob tem pa veljajo še drugi simptomi, ki se jih prepozna kot omikronske. To so bruhanje, slabosti, izguba teka. Celo izpadanje las se pojavlja, ki pa je lahko prisotno kot odziv na covid zaradi stresa, zdravil, sproščanja proinflamatornih citokinov kot odgovor na virus. Strokovnjaki pa omenjajo tudi infekcije očes in osip.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.