06:42, ned, 28. Jul

Kaj bo s šestimi otroci po umoru njihove mame?





V Sloveniji se je pred dnevi zgodila tragedija, moški je umoril partnerko, sicer mamo šestih otrok.

Portal Slovenske novice poroča, da so na CSD dejali, da v takšnih primerih poskrbijo za varnost in zaščito otrok z njihovo namestitvijo v varno okolje. Otroci so bili nameščeni v krizni center za otroke in mladostnike. V kolikor ocenijo, da je to koristno, pa jih lahko namestijo k sorodnikom, ali v rejništvo.

“Vedno skušamo iskati družino, v katero lahko namestimo vse sorojence hkrati, da ostanejo skupaj, saj je to bistveno za njihov nadaljnji razvoj na čustvenem in socialnem področju,
razen če se oceni, da namestitev vseh sorojencev ne bi bila v njihovo korist,” je za Slovenske novice pojasnila direktorica CSD Marina Novak Rabzelj.

41-letnico umorila partner in sin v sostorilstvu? Je bila tudi posiljena?

Včeraj smo poročali, da smo v naše uredništvo prejeli nekatere podrobnosti, vezane na dogajanje. Anonimni bralec nam je pojasnil, da partner ni bil edini, ki naj bi bil v preteklosti večkrat nasilen do svoje partnerke, nad njo naj bi se izživljala tudi sinova. Moški, ki je želel ostati anonimen, a mu je zgodba poznana, je dejal, da naj bi bila celo v preteklosti podana prijava posilstva.

Obrnili smo se na PU Novo Mesto, kjer so nam dejali: “Policisti  so  osumljenega  v  preteklosti  že  obravnavali zaradi kaznivih dejanj  z  elementi  nasilja.  Včeraj  popoldne  je  bil  s kazensko ovadbo priveden  na  zaslišanje  pred  preiskovalnega  sodnika Okrožnega sodišča v Krškem, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Kot  smo  že omenili, zaradi varovanja interesa mladoletnih otrok o primeru ne dajemo drugih podrobnosti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.