06:42, ned, 28. Jul

Policisti preverjajo sum goljufije s kovanci





Jeseniški kriminalisti preverjajo sum goljufije pri plačevanju s kovanci. Neznani storilec naj bi namesto kovancev za dva evra uporabljal podobne kovance tujih valut in žetone. Zaenkrat policisti ugotavljajo uporabo tajskega kovanca za 10 bahtov in španskega žetona, katerih bakreni del je prav tako obkrožen z nikljem, enaka pa je tudi velikost.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, obstajajo tudi drugi kovanci, ki so podobni kovancem za dva evra. Trgovce pozivajo k previdnosti pri sprejemanju kovancev in k prijavi morebitne goljufije na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Goljufija je, če kdo, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin spravi koga v zmoto ali pa ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti.

Če je z goljufijo povzročena majhna premoženjska škoda in je storilec hotel pridobiti majhno premoženjsko korist, se storitev tega kaznivega dejanja kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta, so še pojasnili na Policijski upravi Kranj.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.