07:27, sob, 6. Jul

Nov vrhunski rezultat za Slovenijo!





Alpske smučarke so se danes v zgodnjih jutranjih urah po evropske času, merile na novi preizkušnji – slalomu. Olimpijska prvakinja je postala Slovakinja Petra Vlhova, druga je bila Katharina Liensberger iz Avstrije, tretja pa Švicarka Wendy Holdener.

Za odličja se na progi Ledena reka v Jančingu v hribih nad Pekingom pravkar so se ženske pomerile v napetem v finalu slaloma, na katerem sta odlično nastopili tudi dve Slovenki.

Andreja Slokar od stopničk oddaljena le 10 stotink sekunde

V finalni vožnji je napredovala Ana Bucik, ki je bila po prvi 14., na koncu pa je olimpijsko slalomsko preizkušnjo končala kot 11. Slovenska poslastica pa se je obetala pri Andreji Slokar. Ajdovka je namreč imela odlično izhodišče za drugo vožnjo, bila je namreč na četrtem mestu.

Slokarjeva je napadla tudi v drugi vožnji in je prednost držala skozi celotno progo, v zadnjih metrih slaloma, pa je malo zmanjkalo moči in ciljno črto je prečkala kot 4., kljub temu da je zaostala le 22 stotink sekunde. Olimpijsko slalomsko preizkušnjo je tako končala kot 5., za stopničkami pa je zaostala le 10 stotink sekunde.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.